0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ИКСИ на естествен цикъл
« -: Декември 28, 2006, 13:18:22 pm »
Как се прави и при какви случаи?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: ИКСИ на естествен цикъл
« Отговор #1 -: Декември 28, 2006, 13:31:55 pm »
С минимална стимулация понякога, може и без. Обикновено става една яйцеклетка.
« Отговор #2 -: Декември 28, 2006, 14:17:14 pm »
Ами това е най - щадящият начин тогава - и за организма и финансово. :lol:
« Отговор #3 -: Декември 28, 2006, 14:25:18 pm »
Мда, най-щадящия, но статистически с по-малък процент успеваемост, защото има само 1 яйцеклетка. Ние това опитваме.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #4 -: Декември 28, 2006, 15:03:45 pm »
И на нас ни предстои инвитро на естествен цикъл, тъй като аз съм със завишен FSH. Док. каза, че с голямо количество лекарства ще направя 2-3 яйцеклетки и не си струва. По-добре било с тия пари да се пробва няколко пъти на естествен цикъл.
« Отговор #5 -: Декември 28, 2006, 16:22:15 pm »
Марми, а колко е високо при теб ФСХ то? И това трайно ли е?
Аз имам изследване на ФСХ 3 пъти, и досега е било в норма, но ри изследването на яйчниковият резерв от д-р Конова в Плевен - всичко беше в норма, освен ФСХ, то, тя препоръча на следващият цикъл да го повторя, което направих и се оказа отново в норма. Още не съм показала резултатите на Док, защото чакам имунологичните изследвания.
*
« Отговор #6 -: Декември 28, 2006, 18:44:34 pm »
Faithy,не съм запозната,но ти пожелавам успех  :D
*
« Отговор #7 -: Декември 29, 2006, 09:15:13 am »
Faithy, при мен резултатът беше FSH 18.82 при референтни ст-ти (до 12 mIU/ml). Доколкото разбрах FSH е хормон в мозъка, който кара яйчниците да произвеждат яйцеклетки и тъй като аз съм с един и то "мързелив" яйчник е нужно по-голямо количество хормон, за да работи яйчникът. Това е причината FSH при мен да бъде завишен. И доколкото този хормон е свързан с производството на яйцеклетки, логично е стойността му да е различна в отделните дни на цикъла. Последното разбира се е само мое предположение и държа да подчертая, че не съм специалист в тази област. Успех!