Мила Ивет,
Аз мога много да ти разкажа, понеже дълги години опитвах да се лекувам с хомеопатия (класическа; тази схема, която е направила твоята лекарка, се води Боаронска). Преди около 4-5 години страдах от хронично зверско главоболие, което се появяваше 3-4 пъти в седмицата и щом се появеше просто ми идеше да умра... Отделно че бях станала на вейка, защото главоболието предизвикваше повръщане, което нищо на света не можеше да спре докато не остане и грам субстанция в стомаха ми. Е, само за 1-2 месеца лечение с хомеопатия, се върнах към живите. Главоболието постепенно отшумя, повръщането спря. До тук обаче с щастливата история.
После като забебеправихме, отидох пак при същата лекарка, после при друг хомеопат, после при трети. Доста време ми отне докато проумея, че хомеопатията изобщо не ми е помогнала с абсолютно нищо нито за липсата на бебе, нито поне да ми урегулира цикъла. Дори бих казала, че докато бях на хомеопатично лечение цикълът ми съвсем се побърка, почнах да прокървявам когато не трябва, появиха ми се кисти, изобщо хубаво, че се отказах. Но нали преди години много ми беше помогнала, та постоянно хранех надежди. После почнах да чета много активно из нета всякакви материали за хомеопатията и стигнах до извода, че на този етап хомеопатите никак не са наясно какво вършат. Колкото и да се опитват да обяснят "научно" какво вършат, си е чист късмет, ако ти налучкат правилното лечение. Освен това, по мои наблюдения хомеопатията не е безвредна, каквото и да твърдят. Изводът ми е: не бих препоръчала да лекувате стерилитет с хомеопатия, особено ако бързате и нямате време за губене. Сигурна съм, че има и добри резултати, постигнати по този начин, но ако си от другата страна никак никак не е приятно...