0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

СТЕРИЛИТЕТ И ХОМЕОПАТИЯ
« -: Януари 24, 2007, 19:59:01 pm »
Здравейте момичета!
Днес за първи път реших да се заинтересувам от хомеопатията като метод за лечение на стерилитет. Макар в себе си да тая едно недоверие, след многократно убеждаване от страна на приятелка посетих лекар-хомеопат с въпроса: "Помагате ли при такъв проблем?"
Аз съм със запушени двустранно тръби и без овулация. Декември 2006 правихме ин витро и макар че съм на 29 се оказа, че яйчниците ми не реагират никак добре на хормоналната стимулация /при положение, че ми сложиха двойна доза Пурегон и Меногон/. Имах едва 5 фоликула, два от които незрели. Резултат от ин витрото - негативен. Лекарката-хомеопат ме поразпита и ми изписа следните лекарства: 1. Thuya occidentalis 15CH, 2. Medorrhinum 15CH, 3. Natrium Muriaticum 30CH, 4. Sepia officinalis 30CH, 5.Folliculinum 9CH
Употребяват се по определена схема в продължение на около месец.

Ще се радвам ако се включите в темата и споделите имате ли опит в хомеопатичното лечение, а и резултат, разбира се!?!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: СТЕРИЛИТЕТ И ХОМЕОПАТИЯ
« Отговор #1 -: Януари 25, 2007, 10:19:15 am »
В дългото си лутане между поликлиники и лекари (преди да намеря форума и да открия "топлата вода", че стерилитет се лекува САМО в специализирани клиники) попитах моята лична лекарка, която е и хомеопат дали би могла по някакъв начин да ни помогне чрез хомеопатия.
Отговорът й беше: Ако проблема е в спермограмата, бавно и с постоянство можем да постигнем известно подобрение. Ако обаче проблема е при теб съжалявам, но хомеопатията не е решението. :(

Дано въпреки това, което споделих при теб има успех 8).
Намерихме нашето синче.
« Отговор #2 -: Януари 25, 2007, 11:33:09 am »
Мила Ивет,
Аз мога много да ти разкажа, понеже дълги години опитвах да се лекувам с хомеопатия (класическа; тази схема, която е направила твоята лекарка, се води Боаронска). Преди около 4-5 години страдах от хронично зверско главоболие, което се появяваше 3-4 пъти в седмицата и щом се появеше просто ми идеше да умра... Отделно че бях станала на вейка, защото главоболието предизвикваше повръщане, което нищо на света не можеше да спре докато не остане и грам субстанция в стомаха ми. Е, само за 1-2 месеца лечение с хомеопатия, се върнах към живите. Главоболието постепенно отшумя, повръщането спря. До тук обаче с щастливата история.

После като забебеправихме, отидох пак при същата лекарка, после при друг хомеопат, после при трети. Доста време ми отне докато проумея, че хомеопатията изобщо не ми е помогнала с абсолютно нищо нито за липсата на бебе, нито поне да ми урегулира цикъла. Дори бих казала, че докато бях на хомеопатично лечение цикълът ми съвсем се побърка, почнах да прокървявам когато не трябва, появиха ми се кисти, изобщо хубаво, че се отказах. Но нали преди години много ми беше помогнала, та постоянно хранех надежди. После почнах да чета много активно из нета всякакви материали за хомеопатията и стигнах до извода, че на този етап хомеопатите никак не са наясно какво вършат. Колкото и да се опитват да обяснят "научно" какво вършат, си е чист късмет, ако ти налучкат правилното лечение. Освен това, по мои наблюдения хомеопатията не е безвредна, каквото и да твърдят. Изводът ми е: не бих препоръчала да лекувате стерилитет с хомеопатия, особено ако бързате и нямате време за губене. Сигурна съм, че има и добри резултати, постигнати по този начин, но ако си от другата страна никак никак не е приятно...
« Отговор #3 -: Януари 25, 2007, 12:18:18 pm »
Принципно аз съм един много съмняващ се човек. Вчера отидох на хомеопат просто от любопитство, по препоръка на моя приятелка, която твърди, че този лекар я е излекувал от астмата, която има от дете. Казах си: "Какво пък, най-много да похарча 20-30 лева!" Също така вчера се събудих с грип. Когато се консултирах с хомеопата относно стерилитета, поисках и препоръка за грипа. Факт: Вчера бях с висока температура, кошмарна хрема, кашлица ... днес ... нищо! Чувствам се прекрасно, силна! За мен е ясно, че няма да отпуша тръбите си с хомеопатия, но започвам да се надявам тя да помогне на "пустите" ми яйчници, които не желаят да реагират на хормоналната стимулация и при следващата такава да дадат повече от 2 добри фоликула! В момента съм на мнение, че трябва да опитам, освен ако не получа повече обратна информация за този вид лечение от вас!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
« Отговор #4 -: Януари 25, 2007, 12:38:11 pm »
Желая ти много голям и скорошен успех тогава! :D Както казах: не смятам, че е невъзможно да се лекуваш с хомеопатия, просто вече не бих го избрала за себе си.
« Отговор #5 -: Януари 25, 2007, 12:54:43 pm »
Благодаря ти, Гризка! Ровя се в нета и прочитам доста противоречиви неща относно хомеопатията - класическа и боаронска, каквито сега разбирам, че съществуват! Второто си ин витро ще правим може би към април 2007. Когато отидох на кръвен тест за резултата от първото ин витро, попитах лекаря си дали се очаква и при воторото яйчниците да не реагират на хормоните и пак да имам малко фоликули, не мога ли да направя нещо, за да са повече... Той каза "НЕ" - Нищо не мога да направя, пак няма да реагирам добре и няма да имам фоликули. Така че ще опитам и ще подновя тази тема във форума тогава за действието и резултата от боаронската хомеопатия! :)

Хенри Форд
« Отговор #6 -: Януари 25, 2007, 13:14:52 pm »
Човек не трябва да се предава никога  :) Опитай с хомеопатията тогава и пиши за резултатите тук. Наистина има голяма полза от споделен опит от първа ръка. Особено от положителен опит, това на всички действа позитивно  :D
*
« Отговор #7 -: Януари 25, 2007, 14:06:22 pm »
Мила Ивет, не мога да ти дам мнение за хомеопатията, но само искам да ти кажа, че е възможно с различни медикаменти за стимулация да реагираш много по-добре отколкото с тези! Имаме тук момичета, които на първи опит са с едни лекарства, не реагират добре, после се сменя лекарството и е много по-добър резултата. Разбира се, там лекарите си знаят как и какво, аз просто искам да ти дам кураж.
Освен това, не искам да звуча банално, но опитвала ли си малко спорт или танци, за да по-добро кръвообращение при органите в малкия таз! Може да се струва на хората смешно, но си е така: регулярни упражнения особено за тази част от тялото се отразяват добре на цялостното здравно състояние на органите. И последно: витамин Е за хубави яйцеклетки и фолиева?
Желая ти от все сърце успех и то много по-скорошен, отколкото предполагаш!
Мари
Alexandra
« Отговор #8 -: Януари 25, 2007, 16:15:34 pm »
Благодаря, Мари, за съветите! Да, пила съм и витамин Е и фолиева киселина. От клиниката ми ги изписаха. Относно упражненията и танците, съвсем скоро започнах с тях. Но по отношение на лекарствата за стимулация ... съвсем логично зададох въпроса на себе си и лекаря /Ако смените лекарствата няма ли да се получи по-голям ефект?/, но той ме увери, че е абсолютно безмислено и няма да помогне. Между другото, колко преди стимулацията смяташ, че трябва да се пие фолиева и витамин Е?

Хенри Форд
*
« Отговор #9 -: Януари 25, 2007, 16:27:36 pm »
/Ако смените лекарствата няма ли да се получи по-голям ефект?/, но той ме увери, че е абсолютно безмислено и няма да помогне.

Ааа! Не съм много сигурна в това. Нашата Джамка прави няколко пъти стимулации с различни медикаменти. Е, верно, беше за инсеминация и тя е малко по-голяма от теб. Но реагираше различно на различните медикаменти. Защо не й драснеш на лични да ти каже точно как беше при нея, но това съм го запомнила от нейната история. И съм чела и други истории на момичета с ин витро, които на втори и трети опит са сменяли схемите и лекарствата и ефектът е бил различен! Аз понеже нямам опит и говоря просто каквото съм чувала от другите момичета, защо не пуснеш една темичка в АРТ форума и там ще ти кажат конкретно! Не се предавай! Намери точен и ясен отговор на този въпрос. Понеже съм Тома Неверни: да не би да искат да ти пробутат пак същата стимулация, защото примерно е по-скъпа или пък фармацевтичната клиника има някаква уговорка с лекаря... Разпитай, моля те! Това е много важно за теб да го изясниш! Стискам палци да е в твоя полза разузнаването!

Вит. Е и фолиева. Ами аз фолиева пих с години. Като лятото преди да забременея пиех ударни дози от по 1 мг! Но това само с лекарско предписание, моля те! Иначе се пие по 0,4 мг! Тя не се спира! А вит. Е Гинката ми изписа също да го пия много време, поне 3 месеца най-малко. Много е важно да ги пиеш от по-рано, особено ако планирате втори опит ин витро. Трябват ти месеци, за да има ефект! И наистина наблегни на танците и спорта! Но умерено, примерно 2 пъти седмично по час. Прекалено много спорт също не е добре. Раздвижването на кръвта около яйцеклетките, на хормоните, които постъпват чрез яйцеклетките е много полезно.

Успех!
Alexandra
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #10 -: Януари 25, 2007, 17:08:27 pm »
Ивет, и аз се включвам не по основното ти питане, защото наистина грешиш поне в 2 пункта.

1. Приемът на витамин В9 не бива да се прекъсва.
2. Стимулацията при жени, които реагират лошо, може да се коригира.

И още нещо - помисли да направиш малко повече изследвания и евентуално лечение и профилактика преди следващ опит.

Желая ти успех! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #11 -: Януари 25, 2007, 17:41:10 pm »
За фолиева киселина чух точно преди да започна приемането на Примилут Нор и тогава започнах да пия. Сега пия ежедневно. А относно корекция на стимулацията ... как да знам, като моят лекар ме уверява, че няма смисъл. При първия опит ме стимулираха с Декапептил, след това Пурегон. Някъде на 7-мия ден установиха, че не реагирам и увеличиха двойно дозите на Пурегона, а 4-5 дни преди пункцията включиха Меногон. Резултат - 5 овоцита /Преди меногона зрели бяха само два/.
Относно допълнителните изследвания - да!, само да знам накъде да се насоча ... От 2005 година съм направила много изследвания, следвайки насоките на личен лекар, гинеколози - 5-има и умозаключенията, които съм си правила, ровейки се в интернет. Ако тук изпиша всички изследвания, които съм правила, ще ми ги допълните ли?

Хенри Форд
*
« Отговор #12 -: Януари 25, 2007, 18:02:29 pm »
Мели е лекар! Слушай я какво ти говори! Имаш нужда да събереш още инфо за смяната на стимулацията!

Напиши какво си изследвала! Ще ти помогнем с каквото се сетим.

Обаче тази тема в "Лек от природата" не е много подходяща. Няма да я прочетат достатъчно момичета и ще изпуснеш ценно инфо.

Пусни си една нова тема с примерно "момичета, дайте ми съвети" и копирай постингите си с това, което сте правили, какво са ти казали и какви изследвания сте направили". Най-добре в АРТ форума и ще видиш колко много момичета ще се вклЮчат!
Alexandra
« Отговор #13 -: Февруари 02, 2007, 16:31:07 pm »
Здравей Ivet1978 ! Моя опит с хомеопатията също е отрицателен. Аз имам една запушена тръба и недоказана ендометриоза. Хомеопатката, при която изгубих време от една година, ме убеждаваше, че ще стане. Но нищо не стана и сега отново съм заложила на истинската медицина. Не отричам хомеопатията - но с нея си лекувам само настинките :lol:. Сериозните неща изискват по-сериозно отношение и сериозни доктори. Желая ти успех!
Цитат
Да правим, каквото трябва, пък да става, каквото ще!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=bebonka][/url]

« Отговор #14 -: Март 19, 2008, 18:30:53 pm »
Здравейте
Има ли някой който е ползвал хомеопатия за стерилитет при мъжа?И има ли ефект?