0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лечебно гладуване
« -: Ноември 17, 2006, 20:27:59 pm »
Здравейте.Имам поликистозни ячници и след 2 годишен период на редовен цикълр този месец не ми идва. Не съм бременна и ми предписаха Аргометрил.Моля Ви, кажете някой пил ли го е какви са последсвията.Някой пробвал ли е гладолечение за лекуване на поликистоза
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Лечебно гладуване
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2006, 16:52:10 pm »
Сигурно е оргаметрил, нали?

Против гладуването съм.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2006, 21:18:17 pm »
Да, Оргаметрил е.Но го пия вече 5 ден и не ми подейства :(
Обаче си поръчах билки и малко се обнадеждих. Ако имам успех ще ви споделя :)
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2006, 09:21:13 am »
Ваня, какво значи да пиеш 5-и ден "Оргаметрил" и да не ти действа?
Той така си действа  :D И аз си предизвиквам понякога М с него, като ми закъснява много, и ми идва на 2-3 ден след като спра хапчетата.
Споко, няма страшно  :D
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2006, 11:39:01 am »
Диетите много често променят хормоналния баланс, има случаи и на спиране на цикъла от тях.Така, че внимавайте.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2006, 12:08:16 pm »
И аз съм против гладуването  :D
Целта е не само да отслабнеш, но и как ще се отрази това на тялото ти.
Аз уж си мислех, че  много разбирам от здравословно хранене - а сега немога да овладея  косопад от една диета / уж здравословна 8O/
« Последна редакция: Ноември 22, 2006, 14:04:55 pm от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Ноември 22, 2006, 12:38:33 pm »
   Моя приятелка с гладолечение ,уж си лекува мигрената преди 3 години!Освен,че не я излекува се разболя от други неща!За нередовния цикъл,който още не се е регулирал изобщо не говоря!Има проблеми с храносмилателната,отделителната и имунната система!Лошото е че, ако сама си беше приложила лечението, нямаше да си докара такива болести,а се беше доверила на всеизвестна специалистка!
« Отговор #7 -: Ноември 22, 2006, 13:25:28 pm »
Аз съм чела и доколкото съм чувала гладът може да регулира хормоните много добре и до спомогне овулацията, да подобри общо състоянието на организма и да го прочисти, но също може и да нанесе големи щети на здравето и всичко зависи как се прилага и спазва. То не е просто диета, кой когато иска и както реши да си я назначава и да я спира пак когато и както си пожелае. Задължително е захранването дори само 5 дена да е провеждан глада. Желателно е някакаво очистително да се пие  преди да се започне , за да се избегнат страничните явления като главоболие и отпадналост. Просто си има правила - не са случайно измислени и е добре да се спазват. Така съм го чела, така съм го практикувала и така знам от други практикуващи целебен глад.  :lol:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2006, 12:08:10 pm »
Момичета, съгласна съм с вас, че с лечебния глад шега не бива, но понякога ми се иска да има и  друг начин освен да се тапча с хапчета без резултат. Пак и хранене с плодове за 3-4 дни и да не помогне няма да навреди.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #9 -: Ноември 23, 2006, 13:04:12 pm »
Момичета, съгласна съм с вас, че с лечебния глад шега не бива, но понякога ми се иска да има и  друг начин освен да се тапча с хапчета без резултат. Пак и хранене с плодове за 3-4 дни и да не помогне няма да навреди.

Ами виж сега, не въприемай лечението си като "тъпчене", първо защото не си пуйка, за да се тъпчеш, а си човек с проблеми, които изискват сериозно отношение и съответното лечение.

А и хранене с плодове за 3-4 дни за мен не е гладуване, че то аз така си се храня по принцип.  :)

Вместо да гладуваш, отиди при диетолог да ти направи една читава диета, от която няма да имаш вреда и със сигурност ще имаш полза.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2006, 15:46:33 pm »
Да съгласна съм с Мели, то аз като правя гладуване имам предвид този по-лекия вариант с плодовете и нищо друго не ям освен каквито плодове ми се ядат и колкото ми се ядат. Но разликата с диетите е че при така нареченото "глодуване" плодовете не бива да се смесват с никакви други храни, може само фрешове от плодове, билкови чайчета с мед и вода. :P

« Отговор #11 -: Ноември 23, 2006, 16:40:48 pm »
Марина и аз за лекия вариант говоря. Аз винаги когато съм го правила съм се чувствала отлично и също не се ограничавам в количеството плодове.
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2006, 17:10:35 pm »
Също има билки за овулация и регулират хормоните, ако искаш пробвай има тема мисля, че е това:
http://forum.zachatie.org/index.php?topic=7171.0
или
http://forum.zachatie.org/index.php?topic=7201.0
http://forum.zachatie.org/index.php?topic=7037.0