0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Резулата за цитонамазка?
« -: Ноември 21, 2006, 12:55:40 pm »
Здравейте момичета,

Отдавна чета форума и има много полезна информация за ползване. Излезе ми резултата от цитонамазка и според доктора триабва да ходя на 6 м. на контролен преглед. Резултатът е следния: ПАП 2, pv2b cc2a. Може ли да ми помогнете да разбера какво означава това? Ще съм ви много благодарна.
*
Re: Резулата за цитонамазка?
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2006, 13:22:23 pm »
Здравей Siana,

виж тоя линк:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=139

незнам дали ще ти помогне достатъчно но поне има обяснено какво е ПАП 2, а иначе за повече информация вероятно е най-добре да говориш с лекаря си.

Поздрави

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2006, 18:29:32 pm »
Здравейте момичета,

Отдавна чета форума и има много полезна информация за ползване. Излезе ми резултата от цитонамазка и според доктора триабва да ходя на 6 м. на контролен преглед. Резултатът е следния: ПАП 2, pv2b cc2a. Може ли да ми помогнете да разбера какво означава това? Ще съм ви много благодарна.
PV  означава `порцио вагиналис`-това е частта от шийката , която се вижда при прегледа.
СС- това е  цервикса.
Само това ли пишеше на цитонамазката?Някакви подробности?
Всичко би трябвало да е наред.Късмет!!
*
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2006, 09:42:26 am »
Ами да, само това пише. Мерси за разяснението, много е полезно. Тези доктори никакви разяснения не дават. Доста време посещавах др. Гунев и бях доволна, докато не ми излезе резултат от цитото по мюнхенската класификация (казаха, че е различно от другата) - IIId група. Толкова се шашнах, а док само каза, че няма страшно нищо ми нямало, въпреки че го питах няколко пъти. И много се разочаровах- никаква информация не ми даде. Сменх док и отидох при др. Станков (Шейново). Той ме прати да правим генотипизация за HPV и се оказа, че имам 2 шампа - 6 и 11. И така сега трябва да правя цитонамазка на всеки 6 м. Трябвало да сиподсилвам имунната система. Постоянно ям плодове и зеленчуци, но мисля, че трябва и някаква добавка. Съжалявам за дългия пост.