0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аборт по желание
« -: Юни 21, 2007, 14:50:21 pm »
Има ли някой във форума, който да е правил аборт по желание и после да е забременял. Аз имам 2 аборта и сега се опитвам да забременея, но нещо не се получава. То при нас станаха и други проблеми с това бебеправене по график съвсем се загуби сексуалното желание. Правим го най-много 2 пъти в месеца. Следя за овулацията и хайди хоп. Да, ама не. Сега си мисля, че ми има нещо от тези аборти, въпреки че не съм имала никакви усложнения. Ще ви бъда благодарна, ако си кажете мнението по въпроса и някой имал ли проблем след аборт. :hello:
*
Re: Аборт по желание
« Отговор #1 -: Юни 21, 2007, 14:53:14 pm »
... 2 пъти в месеца ...
Това може да е един от проблемите - качеството на материала се влошава след 8-мия ден въздържание доколкото знам (поне изискванията за спермограма са 3 до 5 дни въздържание).
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Аборт по желание
« Отговор #2 -: Юни 21, 2007, 14:54:23 pm »
Аз имам аборт по желание, преди доста години, сега бебето не става. При хистероскопията която ми направиха откриха септум, който по-късно с оперативна хистероскопия го отстраниха. При нас останалото е мъжки фактор.
Аз познавам много жени с един, и два аборта по желание, които са забремявали и раждали успешно.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: Аборт по желание
« Отговор #3 -: Юни 21, 2007, 14:55:00 pm »
 Имаш съмнения - отиваш на лекар. Така може да се наслушаш на всякакви съвети. Има хора, които са имали проблеми, има и такива без никакви проблеми, никой не знае при теб как стои точно въпроса.
 Така или иначе е добре да направиш профилактичен преглед преди да забременееш и цитонамазка (ако не си правила в предната година).
*
Re: Аборт по желание
« Отговор #4 -: Юни 21, 2007, 15:33:51 pm »
Правила съм прегледи. Цитонамазка - възможно най-добрата, микробиология също, на ултразвука също всичко е наред. Ходих в частния кабинет на д-р Тюфекчиева и съм много доволна. Даже няколко пъти ходих. Засега при мен няма проблем. Имам редовна менструация и овулация. Меря си температурата от 6 месеца и си правя тестове за овулация по настояване на доктора. Занесох й списъците с температурата и тя видя много точна овулация, както показват и тестовете. Каза ми да правя опити до есента и, ако не се получат нещата ще ми прави лапароскопия, обаче тя не знае, че правя секс 2 пъти месечно. Толкова съм ядосана, защото незнам има ли проблем. Хем съм забременявала 2 пъти преди 7 години от същия партньор и всичко стана като на шега. А сега в мен ли е проблема, в нередовния секс или в партньора ми. Той си направи спермограма, която е добра, но е правена в Цибалаб. Сега го карам да я повтори в някоя клиника по стерилитет. Побърквам се като си мисля, че може и нищо да ми няма, а се подлагам на прегледи, карам и него, затормозявам се, а проблема може и да е в нередовния секс. Пишете ми, моля ви. Има ли хора с моя проблем. :(
*
Re: Аборт по желание
« Отговор #5 -: Юни 21, 2007, 15:36:05 pm »
Много по-лесно щеше да бъде да опитате да правите секс по-често. как очакваш да забременееш с два контакта месечно? Явно не ти стига желание за бебе.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Аборт по желание
« Отговор #6 -: Юни 21, 2007, 17:04:33 pm »
май имам deja vu...
djufi, разбирам че имаш проблем, който е често срещан при двойките с проблеми при забременяването. сексът по график е гаден проблем, но всеки сам трябва да намери начин да се справи с него. няма универсално решение и няма как да ти помогнем, колкото и теми да пуснеш. трябва да се справите сами с партньора ти.
ако са ти проследили овулацията с ултразвук, може да го правите в двата дни, в които са ви казали, но за иначе не знам... може да улучите, може и не...
абортите също може да имат някакво значение, но това само лекар може да ти каже - при някои хора няма проблеми, при други има.