0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета редовна чета Зачатие и клуб Проблемно забременяване в dir.bg  но сега и пиша защото имам нужда от съвет. Ние правим опити почти от две години  от начало се оказа че има проблеми със мъжа ми и благодарение на това че намерих Зачатие и си разширих познанията в тази област и срещах подходящите хора пак тук с тяхна помощ   оправих ме нещата при мъжа ми.  За което искам пак да им благодаря.
Но сега се оказа че имам аз самата проблем след направена цветна снимка се отказа че лявата ми тръба е запушена вследствие на операция на апандисита която е правена преди 3години . Доктора ми препоръча лапароскопия и ми обясни че дори с една тръба мога да забременея но е хубаво да се отстрани срастването  защото в бъдеще мога да имам по сериозни проблеми Аз му повярвах направих си необходимите изследвания и се подготвям, но всичко близки хора около мен постоянно ме убеждават че това не е толкова обикновена манипулация колкото мисля че ми трябва второ мнение и т.н и аз отидох при друг лекар за всеки случай който ми каза точно обратното  да отида в София че тя не би направил лапароскопия и други подобни.
И сега аз съм объркана и не знам какво да правя четох тук за лапарото четох в дира склона съм да вярвам на първия доктор и да направя лапарото .
След това дълго излияния въпроса ми е какви може да са отрицателните последици от една такава манипулация има ли такива и вярно ли е това че тя решавала временно нещата и след време може да ми се наложи пак да  я правя и  да ходя ли при друг доктор в София.
Не знам какво да правя уговорката ни с доктора е да влезна  в неделя за лапароскопия .
 Какво да правя ?
 :roll:
и на мен ми предстой лапароскопия
« Отговор #1 -: Април 01, 2005, 17:52:11 pm »
Здравей Монаси . И аз имам срастване , но моето е в маточната кухина, с тръбите всичко е наред , макар , че имам един спонтанен аборт с кюртаж. Мога да ти кажа какво представлява лапароскопията но не и какви последствия може да има . Със сигурност знам , че е по - щадяшта и по- безвредна манипулация от обикновенния аборт. И така прави се с упойка , с разширител се разтваря шийката на матката , с оптически кабел се осветява и оглежда от вътре и проблемното място се отстранява с много финни хирургически инструменти.
Направи го за да нямаш проблеми с извънматочна бременност , щом има проблем в тръбата...
Аз ще правя лапароскопия в края на май месец , кажи ми как е минало при теб , моля те!
Желая ти успех
Може да загубиш битката , но важното е да спечелиш войната.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
анушка, при теб как се установи това срастване в матката след кюретажа - с какво изследване? имаше ли някакви оплаквания и симптоми?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Ами година и половина след аборта не успях да забременея и направих контрасна снимка на 9 март тази година , освен това пия лекарство за смъкване стойностите на пролактина . Срастването е само в кухината на матката.Ако не си правила снимка направи си .
Забравих да попитам :lol:
При лапароскопия остава ли се в болница и колко?
Има ли някакви изисквания/ да не си се хранил и пил вода и др..../
Моля кажете ми , ако някой от вас е правил :?:  :roll:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
да трябва да отидеш без да си пила и яла нищо!!!А за престоя-обикновено първия ден те приемат,на втория е операцията и на третия си тръгваш.Аз в Понеделник ще постъпя в МД за това и ще ти разкажа как е минало ако искаш.
<br />
Raзбира се че искам. Благодаря предварително.Аз сигурно ще съм в Света Анна. Желая ти безболезнена лапароскопия и успешен край :D
Ще ти стискам палци.
Привет  реших отивам в неделя и като ме изпишат дано всичко да мине както трябва ще разкажа по подробно.
Благодаря за подкрепата и успех на z22 .
Монаси, стискам палци!!! :balk_602:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Цитат на: Monasi
Привет  реших отивам в неделя и като ме изпишат дано всичко да мине както трябва ще разкажа по подробно.
Благодаря за подкрепата и успех на z22 .

Благодаря ти мила,стискам ти палци и ти желая УСПЕХ!!!

<br />
Цитат на: Monasi
Но сега се оказа че имам аз самата проблем след направена цветна снимка се отказа че лявата ми тръба е запушена вследствие на операция на апандисита която е правена преди 3години . Доктора ми препоръча лапароскопия и ми обясни че дори с една тръба мога да забременея но е хубаво да се отстрани срастването  защото в бъдеще мога да имам по сериозни проблеми  :roll:

Само не можах да разбера каква е целта на лапарото да ти отстранят срастванията или ще ти махнат тръбата?

*

Anonymous

След всичко изчетено във форума не ми станаха ясни няколко неща относно тази процедура - лапароскопията. Всъщност тя помага ли при откриване на запушване в тръбите или не. Разбрах, че цветната снимка диагностицира запушването, но лапароскопията тогава отпушва ли тръбите или не. Ако може отговорете ми на този въпрос? Предварително Ви благодаря.
*
Цитат на: Anonymous
След всичко изчетено във форума не ми станаха ясни няколко неща относно тази процедура - лапароскопията. Всъщност тя помага ли при откриване на запушване в тръбите или не. Разбрах, че цветната снимка диагностицира запушването, но лапароскопията тогава отпушва ли тръбите или не. Ако може отговорете ми на този въпрос? Предварително Ви благодаря.

Лапароскопията одиагностицира запушените тръби. Цветната снимка също, но при нея ти вкарват контрасно вещество в тръбите и с негова помощ проследват проходимоста им. При цветната снимка проблема е че може да се получи спазъм и да се види запушване, което всъщност го няма, при лапароскопията мисля че това е невъзможно.
Знам че при оперативна лапароскопия до някаква степен могат да се отстранят сраствания, но не знам дали отпушва тръбите  :?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Привет момичета
Моята лапораскопия мина но нещата при мен се оказаха по сложни отколкото си мислех.
Нямам епикриза във вторник ще е готова, но лекаря все пак ми обясни как са нещата.
Иначе лапарото мина много добре нямам от какво да се оплача  екипа в болницата беше много мил  и направи всичко възможно да се чувствам  добре  просто всички си свършиха работа чудесно .
Но резултати те не са добри според лекаря имам мрежести образования по двете тръби които ги правят непроходими,   беше откровен и каза че трябва да си пусна документите за инвитро . Не мога да си обясня нещата имам здрави яйчници , матка имам овулация  от ляво, имам редовен цикъл и  просто не мога още да повярвам че нямам големи шансове за забременяване по нормалния начин. Според доктора има няколко варианта за лечение ще опитаме всичко но шансовете не са големи.
Сега чета тук какви са вариантите.
Това е просто исках да си изплача болката .
 Яд ме е на стария ми гинеколог че нито веднъж ни ми направи микробиологично изследване за хламидии че не ми направи снимка, а само ми обясняваше да съм спокойна и всичко ще е наред, а то нищо не е наред. Че трябваше да загубя половин година без да предприемам нищо.
Ами това е сега си стоя в къщи и се възстановявам и събирам сили за предстоящите  събития.
На всички които им предстои лапаро успех стискам палци  и дано при тях нещата да са по добре.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Monasi, съжалявам за лошия резултат. Важното е, че имаш овулация, все пак ин-витрото е решение. Успех.
*
Успех и на теб мила Monasi :)
Монаси , не се отчайвай , важното е че имаш овулация и здрава матка.Имаш всичко необходимо да станеш майка а аз ако не отстраня срастването в матката , много важно че тръбите ми са наред...
Стискам палци инвитрото да успее , ще се справиш , сигурна съм , а и си по - млада от мен - късмет мила