Мили бъдещи мами, споделям личния си и нещастен опит от д-р Салджийска от Стара Загора!Не ходете при нея никога!!!Преди 3 дни направих спонтанен аборт в 7 седмица:(
Когато разбрах, че съм бременна много се зарадвах и се зачудих къде да ходя на преглед - препоръчаха ми я. Отивам за първи преглед бях в 6 седмица - тя ми направи само преглед и каза , че има бременност но е много рано още за каквото и да е повече, даже изследваиня не ми пусна а да не говорим, че по никакъв начин не ми удостовери прегледа - нито ми даде снимка от ехографа нита какъвто и да е друг документ. Само час за след 2 седмици когато да види дали има сърдечна дайност. И така-аз живея с мисълта, че ще ставам мама, че нося едно малко сърчице създадено с много любов....за нещастие настинах леко и започна да ме боли гърлото, после суха и дразнеща кашлица от която не можах да спя - като не мога да пия лекарства - само чай с мед и лимони.Обаждам и се в неделен ден да я питам какво да правя, защото кашлицата се увеличава и ме е страх да не навредя на бебето - дава ми час за вторник. Отивам на преглед , като рано сутрнита вече съм прокървила леко и какво си мислите - отново нищо съществено не ми казва за състоянието ми - само, че има разстояние ???(чудиш се какво разстояние), че е още малко за тези седмици и сигурно съм забременяла по-късно...изписва дуфастон и нош па и на въпроса ми за болничен ми заявява, да си взема от личния лекар, а да не говорм , че не ми казва въобще кога да отида на преглед отново...Както и да е -взех си болничен от личния лекар за остра вирусна инфекция, и лежах вкъщи 2 дни, но кървенето се засили - тогава вече не издържах и се обадих на друг специалист, който ми каза истината - бебето е спряло да се развива и няма какво да се направи, ако се развие за 3-4 дни значи е ок всичко, но ако не ще се наложи кюртаж....На другия ден сама го изхвърлих докато чаках в приемната на аг...това беше най-големия кошмар за мен...И защо - всичко това можех да си го спестя ако Салджийска беше подходила професионално - на нея просто не и се занимаваше с такива случай като мен, такива които са с направление и не си плащат допълнително...Какъв специалист е, а да не говорим и що за човек така хладнокръвно да си затвори очите пред очавадния проблем и с лека ръка да ме отпрати да си пия дуфастона и да си кашлям в къщи със зачервено гърло.... За такива като нея би трябвало да има наказание и да ги лишават от практика.....Не ходете момичета при нея....има много по-добри специалисти от нея..., тя е много злобен и жесток човек...какво толкова не и бях симпатична, че така се подигра с мен...на всичкото отгоре ми каза, че и било писнало от мен все нещо да питам да искам ....представяте ли си ....ако и бях давала по 20 лв на преглед вместо 2.20 както е по каса сигурно другояче щеше да гледа на мен....