Момичета,използвам темата,за да ви задам и аз някои въпроси...
Прочетох повечето теми за хистероскопия и имам нужда да се допитам до вас,миналите през тази манипулация.
От около 10 месеца имам кървене преди менструация,тоест не е само кафяво зацапване,понякога съпроводено и с лека болка (като при менструация).Дотук ми направиха следните изследвания:
-цитонамазка-->отрицателна
-вагинален видозон-->също не откриха нищо притеснително
-кръвно изследване-но само за щитовидната жлеза
Миналата седмица на прегледа лекарят ми назначи дата за хистероскопия.Без да са ми правени пълни хормонални изследвания,а също и микробиологични.Преди около две години ми откриха стрептококова инфекция,която лекувах в България (в момента не живея там) и последното микробиологично изследване(отпреди година) показа отрицателни резултати.За хламидии не съм изследвана(разбирам от вас,че са необходими кръвни изследвания).
Едно от изискванията преди хистероскопия е,да се изчистят съществуващите инфекции.А аз не съм сигурна,дали нямам такива.(Все още имам същите проблеми-обилно течение с неприятен мирис както преди).В страната,където живея в момента,по принцип не лекуват стрептококовите инфекции.
Бих искала да чуя мнението ви...Да рискувам ли с тази процедура сега,когато не съм сигурна,дали нямам някаква инфекция?Какво би станало,ако все пак направя изследването и инфекцията се разпространи и към матката и яйчниците?При условие,че вагиналният видозон не показа нищо притеснително,има ли смисъл да правя процедурата?
Объркана съм още повече и след като чух мнението на един хомеопат,при когото отидох,че хистероскопията е от най-добре платените процедури при лекарите тук и е голяма вероятността дори без причина да ме насочат към нея,без да са изчерпани останалите начини за диагностициране (имам предвид поне да се направят необходимите хормонални изследвания).
Стана много дълго,но ще съм ви много благодарна,ако ми отговорите...