0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

инвитро и лх хормон
« -: Септември 11, 2006, 14:49:03 pm »
Здравейте момичета, от 01.09.06 започнах 3-тото си инвитро. Стимулация със мерионал от 2-я ден и подтискане с оргалутран от 6-я ден. Всичко беше добре до 7-я ден , когато лх хормона вместо да пада тъй като го подтискат с оргалутрана почна да скача и то много от 13 стана на 23, а това не е нормално .За това решиха да ми бият прегнила тъй като ембриолога каза , че не било добре да стоят в мене яйцеклетките с толкова голямо лх, а те бяха само 2 едната 17.5 а другата 15.5.След 36 часа ми назначиха пункция и в деня на пункцията след преглед се оказа, че те вече са се спукали и нищо не може да се направи.За това ви питам на някой случвало ли се да расте лх-то толкова много и дали това е причината да се спукат толкова рано? Лекарите нямаха обяснение за това. Благодаря ви.
*
Re: инвитро и лх хормон
« Отговор #1 -: Септември 11, 2006, 16:59:33 pm »
Здравей!
При мен се получи нещо подобно, като дори и не бях стимулирана, а правех опит за инвитро на естествен цикъл, но с блокаж на хипофизата. При мен медикамента не беше оргалутран, а декапептил.
Но и двата медикамента имат еднакво предназначение - подтискане на хипофизата, която контролира покачването на хормона ЛХ. При достигане на пик на ЛХ се очаква настъпване на овулация в рамките на 24 до 36 часа.
Малко и редки са случаите, в които лекарствата за подтискане на хипофизата /в случая антагонисти/ не действат. Но ето че се случва. Аз също не стигнах до пункция, защото моя единствен фоликул също се беше спукал преждевременно.
Правих класическо инвитро по дълъг протокол след това. Този път с друг препарат, който така подейства, че дори преподтисна хипофизата и в началото дори не тръгнаха да растат фоликули. Но.... резултатът от него е налице и ти пожелавам скоро и теб да те очаква такава радост!


Re: инвитро и лх хормон
« Отговор #2 -: Септември 11, 2006, 18:19:25 pm »
И при мен не се получи точно според очакванията и ако не ми бяха канцелирали цикъла, може би щеше да има преждевременен ЛХ пик - подробно съм писала в тема Е2 в начало на стимулацията.

Не знам дали зависи от вида преперат, стана ми интересно?
Благодаря ти, Бени!







*
Re: инвитро и лх хормон
« Отговор #3 -: Септември 12, 2006, 09:34:15 am »
При мен при инвитро с стимулация от Serophen без подтискане на хипофизата се получи пик на ЛХ на 3-тия ден от стимулацията - не помня точно, но май беше около 17-18 (8-ми ден от началото на цикъла). В този момент доктора включи Orgalutran - мисля, че бяха 4 инжекции, в резултат на което нивата на ЛХ паднаха под 10 (Прегнил ми бе сложен в деня на последния Оrgalutran). След това при пункцията имаше 3 хубави фоликула, 2 от които се оплодиха. За съжаление нищо не се получи  :(.
Успех от мен и дано съм била полезна!
« Последна редакция: Септември 12, 2006, 09:38:07 am от TA »
*
Re: инвитро и лх хормон
« Отговор #4 -: Септември 12, 2006, 14:22:41 pm »
Не знам дали зависи от вида преперат, стана ми интересно?

Фрешче, няма как да знаеш, без да си го пробвал  върху себе си. Ето доказателство, че всеки организъм реагира различно....
При инвитрото на ест. цикъл от 6-тия/май?!/ ден започнаха успоредно слагане на пурегон /за подобряване качеството на яйцеклетката/ и цетротид /аналог на декапептил 0,1, диферелин и т.н - антагонист/. И стана фал, макар че всичко вървеше според както трябваше да стане по съответната схема. При класическото инвитро сложихме декапептил депо 3,75 и взеха, че се появиха странични ефекти - топли и студени вълни, смяна на настроенията /ама много сериозна/, отоци по краката и т.н., а аз се радвах, че този път поне сме успели да блокираме хипофизата след предния фал. Е да, ама когато на четвъртия ден от стимулацията с пурегон *400 фоликулите си седяха все същите им се молих цяла нощ да тръгнат, за да не канцелираме процедурата.
Интересното е, че според информацията в нет-а, случването на преждевременен ЛХ пик при използване на антагонисти ставала в "под 2 % от случаите". Но явно си зависи много и от вида протокол по който се работи при самата процедура...