0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ХИДРОТУБАЦИИ,ХОРМОНИ -съвет.....
« -: Август 12, 2006, 14:35:16 pm »
 :hello2: здравейте момичета!от много скоро съм тук и никой не познавам чета интересни за мен неща свързани с голямата битка която водим!Имам нужда от съвет-накратко ще напиша от самото начало.От почти 3 години правим опити за бебе със съпруга ми но уви след първата година решихме да проверим какво става и се почна ходенето по мъките доктори различни-диагнози пъстри страшни,в крайна сметка попаднах на лекар( поне така мисля поне отношението му е чудесно )спермограмата не е много добра но има подобрения-лоша морфология и подвижност.Направих цветна снимка и доктора каза че тръбите са проходими но има малки сраствания и затова предния месец правихме хидротубации -3 бр за една седмица през ден.КАКТО НА СНИМКАТА ТАКА И НА ХИДРОТУБАЦИИТЕ НИКАКВА БОЛКА НЕ ИЗПИТАХ.Между другото съм с поликистозни яйчници нередовна менстр,и липсваща ову.Доктора след тези з бр хидротуб каза че поне още два месеца по 3 бр трябва да правим това ми е питането защо толкова много някой може ли да ми каже нещо повече а след това каза че ще стимулираме ову и накрая инсеминации Страх ме е да не си навредя нещо не знам вече кой да слушам и какво да правя.Иначе инфекции инямам преди снимката правих изследвания.Ще ви бъда страшно благодарна ако ми дадете съвет моля ви много съм объркана нямама много информация ......мерси предварително!! :thankyousign:
« Последна редакция: Август 12, 2006, 14:49:48 pm от Merylyn »
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Re: ХИДРОТУБАЦИИ,ХОРМОНИ -съвет.....
« Отговор #1 -: Август 12, 2006, 14:56:01 pm »
Здравей Мерилин,

чувала съм за продухване на тръби, дори за такова с антибиотик, ако  е налице някакво въпаление, но какъв е при теб случая. Ако нямаш възпаление, както си написала и ако цветната снимка е показала проходими тръби не виждам защо са необходими тези хидротубации, пък и толкова много на брой, много странно ми се струва 8O. А ти в клиника по стерилитет ли ходиш? А хормоните иследвала ли си? Пишеш само, че имаш поликистоза. Надявам се да споделиш повече информация, за да можем да ти помогнем по-конкретно, ако е възможно.
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Август 12, 2006, 15:00:18 pm »
Здравей!
На твое място бих потърсила 2-3 мнение.
Хидротубацията предполагам е лечебна, но въпреки това ми се струва доста драстична.
Какви други изследвания сте правили?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Август 12, 2006, 15:33:52 pm »
хормоните не съм изследвала доктора казва че заради някакви малки сраствания  и възпаления по тръбите ги прави тези много хидротубации с антибиотик лечебни били  :balk_159: благодаря ви много че така бързо се отзовахте
« Отговор #4 -: Август 12, 2006, 15:37:15 pm »
не в клиника по стерилитет а в кабинет частен при д-р Заимов-Пловдив.а за хормоните сега ще ме праща да ги изследвам.иначе други изследвания не съм правила :?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Август 12, 2006, 15:45:40 pm »
E липсата на овулация или нередовен цикъл, както споменаваш ти с хидротубации не се оправя.
Щом си от Пловдив - горещо ти препоръчвам др Даскалов от клиника Торакс.
*
« Отговор #6 -: Август 12, 2006, 16:22:13 pm »
Подкрепям изцяло Лейди! Потърси непременно второ менение и щом си от Пловдив наистина е добре да отидеш в "Торакс" при д-р Даскалов. Струва ми се странно при проблем с овулацията да не са ти правили хормони, а направо да се отива на такива драстични процедури. Това поне е моето мнение...
Успех!  :balk_602:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #7 -: Август 12, 2006, 16:24:22 pm »
И аз съм съгласна с Лейди и Тифани.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #8 -: Септември 12, 2006, 19:23:03 pm »
благодаря ви момичета  :bighug:бях при доктор Даскалов както ми препоръчахте и съм повече от очарована.Сега си чакам резултатите от хормоналните изследвания ще ви пиша как върви! :babbycarrage: