0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,предварително се извинявам(и малко срамувам,но не съм знаела досега),има ли смисъл от мерене на температурата при запушени тръби?Благодаря.
« Последна редакция: Септември 05, 2006, 10:15:57 am от Lali »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Малко тъпичко въпросче
« Отговор #1 -: Септември 05, 2006, 07:18:07 am »
malkod мила няма тъпи въпроси!При запушени тръби(ако и двете за запушени )единствен начин да забременееш е ин-витро.
С мерене на БТ можеш само да се ориентираш дали има ову ,но това не е най-сигурния начин .....по-сигурно се определя с фоликулометрия!
Незнам до колко ти е запучването на тръбите!До колко е сериозно......ако на пример е частично ,мисля че може да се направи пластика на тръбите .....,но само лекар може да прецени какво е положението ,ние може само да гадаем.Успех мила!
*
« Отговор #2 -: Септември 05, 2006, 07:29:01 am »
Цитат на: malkod
има ли смисъл от мерене на температурата при запушени тръби?
Ако мериш температура, за да разбереш дали овулираш, ей така, просто за информация... 
Тъй като срещата между яйцеклетката и сперматозоидите става точно в маточните тръби, дори и да имаш овулация, при запушени тръби няма как да стане оплождане. Съжалявам.  :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Септември 05, 2006, 08:44:18 am »
А как се установи запушването на тръбите? Защото цветната снимка и хидротубацията не са много сигурни.
Иначе има смисъл - поне ще се ориентираш за овулацията.
Освен това чудеса стават. :lol:
« Отговор #4 -: Септември 05, 2006, 09:34:22 am »
Въпроса ми е насочен към ЛАЛИ: кой е най сигурни
« Отговор #5 -: Септември 05, 2006, 09:37:13 am »
съжалявам, без да исках го изпратих.та въпроса ми е: кой е най сигурния метод за определяне на състоянието на тръбите.аз си имам съмнения че поне едната ми тръба не е съвсем наред понеже имам операция от дясно и искам да си проверя и двете по някакъв начин, а не съм сигурна кой метод да използвам.
« Отговор #6 -: Септември 05, 2006, 09:45:05 am »
Според мен и двата начина показват какво е положението с тръбите. Доколкото знам, обаче (може и да бъркам), само при цветната снимка след това имаш черно на бяло какво е положението.....в смисъл разполагаш с две снимки, отделно от описанието на състоянието на тръбите. При хидротубацията мисля че има само описание. Иначе според мен и двете са си сигурни методи и показват достатъчно информация, за да се определи състоянието на тръбите.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Септември 05, 2006, 10:14:57 am »
Хидротубацията е по-щадяща за жената. Няма облъчване.
По време на хидротубация или цветна снимка обаче тръбите може да направят спазъм и да се отчете запушване, което реално да не съществува.
Единственият сигурен метод е лапароскопията, обаче се върви стъпка по стъпка.
« Последна редакция: Септември 05, 2006, 10:17:32 am от Lali »
Здравейте и благодаря за бързите отговори,моми4ета.Имам правена цветна снимка ,от която се разбра :(.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Следващата стъпка е лапароскопия.
Мила Лали,би ли ми обяснила(за6тото нямам възможност
да потърся из форума)какво то4но се прави(ако може6,де).
                  :oops:

:bighug: :bighug: :bighug:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Последна редакция: Септември 06, 2006, 07:18:04 am от adi »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ако пуснеш търсачката на форума с думата "лапароскопия" излизат много теми с преживявания на момичета.