0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #20 -: Февруари 18, 2005, 15:06:47 pm »
За болките, както каза Маргото май наистина има логика да са заради многото фоликули - при мен бяха 18 и не ги извадиха всичките. Вероятно и затова ме е боляло - особено след поставянето на Прегнил.
А тази нощ безсънната с многото болки и при мен беше така, ама аз не мога да лежа в неведение и ставах през 10-15 мин. да проверявам дали ми е дошло, че й плаках - щeше да ме изгони скъпият от леглото за малко :( Прекалих май!  На другия ден акушерката ми каза смеейки се, че е било напразно, защото докато пия лекарствата нямало да ми дойде.
Слава, какви симптоми имаш и какво пиеш след трансфера? Викат ли те за кръвен тест и кога? За слабителните - моля те обади се на доктора си да ти каже какво да пиеш! Докторката и на мен ми каза че не трябва да има никакво напъване и ми каза какво да пия ама забравих както винаги... А не ми се наложи да й звъня тогава, защото се справях отлично с чаша топло мляко сутрин с мед и някакъв плод. Май не всичко може да се пие за разхлабване след трансфер. Дефакто се водиш бременна!
Стискам палци! Бъди силна и ти желая късмет! Пиши какво става!
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #21 -: Февруари 18, 2005, 16:57:15 pm »
Здравей Сигнус!
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #22 -: Февруари 18, 2005, 17:34:32 pm »
Слава,
И на мен никой не ми е казал да не пия слабителни , просто ми каза лекарката в никакъв случай да няма напрягане и ми каза какво точно лекарство да пия. Смятам утре да я попитам и да си го запиша, че до трансфера може да забравя пак ..  А за сена бях чула от една приятелка, че не било добре да се пие от бременни и предизвиквала контракции. Не знам доколко е вярно. Знам, че и чай Сание (за отслабване) също не трябва да се пие по същата причина.
Иначе след трансфера пих утрогестан 3 пъти по 2, фолиева киселина, Матерна, Но шпа и витамин Е. Прегнила ми беше намален до минимум заради хиперстимулацията. В началото така се бях вманячила, че наистина се притеснявах като кихам и протягам, ставах странично от леглото да не напрягам коремните мускули дори ...
Какви са тези брошури и какво пише на тях? На тези разпечатки, които ми дадоха преди пункцията и след трансфера също нямаше някакви специални инструкции за времето след трансфера. Пише ли в тях нещо специфично? На мен ми дадоха специална брошурка преди пункцията с указания какво да правя 3 дни преди пункцията (промивки, вагинални глобули, очистително) точка по точка.
Късмет!
*

    heaterbg

Re: Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #23 -: Февруари 19, 2005, 13:28:08 pm »
Здравейте мили момичета,

и аз съм на стимулация със 150 IU Пурегон дневно от вторник. В неделя ще видя колко фоликула съм образувала и как растат. При нас рисковите фактори са доста:
- аз съм почти на 35 и се притеснявам дали ще образувам достатъчно фоликули,
- спермограмата ни е лоша / концентрация 7-8 млн на мл. и нормална морфология по Крюгер 4% / и се тревожа дали при ин витрото, което ще правим нещо ще се оплоди и
- естестнвено най-сериозния риск- дали ще задържа евентуално трансферираните ембриони и дали те ще продължават да се развиват.

Допълнително ще споделя с Вас как върви и междувременно ще чета как са нещата при вас.

Относно лежането след трансфера- прегледах стотици научни статии н Оксфордския журнал и Human reproduction- навсякъде пише само "avoid stenous activities/, т.е. да не се претоварваме само.

Ако някой има допълнителна информация, нека да я сподели....

Поздрави и много се радвам, че ви има. Така се чувствам по-спокойна и уверена, че всичко ще е раред и "няма нищо страшно".
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #24 -: Февруари 19, 2005, 15:31:39 pm »
Здрасти heater,
Аз съм 8-ми ден стимулация - 6-ти с Пурегон, започнах в началото  сутрин 50 и вечер 50, после ми направиха вечерната 100, а днес и двете са ми 100.
Имам 8 големи фоликула и доста малки, но не знам колко от тях ще пораснат. Е2 днес ми 1360, а д-р Николов хареса лигавицата - 12-13 мм.
Другото е, че изобщо не ме тресе треската на първия опит. Някак си ми всичко познато, не ми пука, сякаш съм свикнала с всичко това. И някак си съм свикнала и с крайния резултат и не залагам и голяма надежда, което поне ме прави по-спокойна. Спокойна от това, че правя каквото трябва, а нищо не зависи от мен.
За лежането ме успокои, защото много искам да отида на срещата в Пловдив и се надявам да мога !
Стискам ти палци да направиш големи и много фоликулчета, да се оплодят яйцеклетките, имплантират и пораснат големи хубави, умни и послушни бебета! И бъди много спокойна !!! Много е важно! Желая ти много много късмет!  :D
*

    heaterbg

Благодаря ти за отговора!
« Отговор #25 -: Февруари 19, 2005, 18:00:07 pm »
Здравей мила Сигнус,

радвам се, че ми писа и някак си ме успокои. При нас всичко е ново и двамата сме много нервни. Първите 2 дни мъжът ми въобще не спа и само ме притесняваше. Много се е изплашил от евентуални усложнения- хиперстимулация, пункция, евентуално развитие на рак на гърдата еле яйчниците и с тревогите си вместо да ми помага само ме травмира. / Негова позната заболя от рак на гърдата след 3 неуспешни ин витра и сега си осиновиха детенце и той е много паниран./ За момента нямам сериозни странични ефекти- не ми е лошо, нищо не ме боли и само леко ми придърпват яйчниците. Проблем е и неизвестността, бях ти разказала, че решихме да правим опита в Якентро-Гърция. Трябва правилно да таймираме пътуването, да не закъсняваме, да се настаним нормално и прочее. В интерес на истината гърците помагат- днес ми пуснаха документ за митницата, за да не чакаме, обади ми се секретарка и на български ми обясни, че ще поеме настаняването. В клиниката имали служители за чуждестранните пациенти- за англичани, франциузи, реснаци, българи и прочее. Дано всичко мине нормално и хората се справят. За сега повече не мога да кажа, защото всичко планирахме с ел. писма и писмена кореспонденция. След като се върна ще мога да споделя лични впечатления и подробности за това как работят там и ако се справят, естествено ще ги похваля.

Сигнус, този път трябва да стане при теб. Утре ще мина през църквата и ще запаля свещичка и за теб.

Поздрави!
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #26 -: Февруари 19, 2005, 20:42:38 pm »
Мерси heaterbg,
Ще се моля всичко да е наред и успешно при вас.
И мисли само за хубави неща, а не за усложнения, моля те! Събирай впечатления от южната ни съседка  :D Все едно си на екскурзия, а между другото и ин витро  :D
Чакам добри вести!
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #27 -: Февруари 20, 2005, 13:33:38 pm »
Здравей Sygnus,
от няколко дни се опитвам да вляза във форума, но уви. Чак днес успях. Даже вече забравих какво исках да ти пиша преди време. Но както и да е.
Ти май правиш трансфер другата седмица. Успех. Аз още се боря със спрея. Леле как ми писна...то бива, бива, ама скоро става месец :(
ааа, сетих се. Започнах да пия фолиева киселина. Много ти благодаря, че ми обърна внимание върху тоя факт. Без тебе нямаше и да се сетя да си прочета всички документи от болницата. А ТАМ го пише. Ама кой да обърне на гърба на страницата :oops:  :oops:  Уж съм много подредена, а това с киселината съм го пропуснала...пак ти благодаря. Ти знаеш, че е много важно.
Ако не ти е проблем, ще сподели ли как минава "ваденето" на яйцеклетките? :D
отговор
« Отговор #28 -: Февруари 22, 2005, 12:11:01 pm »
Здравей Сигнус,
*

    gesiges77

Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #29 -: Март 03, 2005, 18:10:55 pm »
Аз мисля,че е достатъчно да не се натоварваме.При първите ми два опита не станах от леглото,но това не помогна.При другите два го давах по-свободно и тук нищо.Затова мисля,че е най-разумно да живеем нормално,защото така стреса е много по-малък.