0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

maria_p

Здравейте
« -: Август 23, 2006, 10:10:24 am »
Здравейте момичета, добре че го има този сайт, защото иначе щях да се побъркам. Тук намерих много полезна информация, която лекарите незнам защо не дават. Омъжена съм от 3 години и от 2 правим опити за бебче но уви. Януари бях на профелактичен претлед и всичко беше наред. Но три месеца по късно по време на секс ме заболя страшно корема и така ме боля цяла нощ. GP то каза че е бъбречна криза, но добре че беше леля ми, която е лекар вътрешни болести, и на ехограф видя някаква сянка на десния яйчник. От там на гинеколог и се оказа много голяма киста която се е спукала. Правиха ми операция и след нея се оказа че освен кистата са ми били запушени тръбите. Не съм имала никакви заболявания от къде тези запушени тръби? :( Операцията мина добре, но казаха че може да има последствия. Какво значи това незнам. Това беше април, все още положителен резултат няма и аз много се притеснявам. Казаха ми че ако не се получи септември октомври ще трябва да се прави снимка да се види проходимоста на тръбите. Много ме е страх.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Здравейте
« Отговор #1 -: Август 23, 2006, 10:45:52 am »
Мими,миличка,моят съвет е да не се плашиш,а да се заемеш спешно с "проблема"! :balk_21:Веднага се допитай до добър специалист във региона ти и започни необходимите изследвания!Не чакай да стане октомври,така само се тормозиш психически. :hug2:Успех! :heartbeat:
« Отговор #2 -: Август 23, 2006, 10:48:34 am »
Забравих предния път да си въведа ника и писах с друго име.
Може би много ме плаши резултата от изследванията.
Много тежко преживях тази операция и всяка възможна подобна манипулация просто ме побърква
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #3 -: Август 23, 2006, 11:11:17 am »
Мими,стегни се и действай!Не отлагай!Намери добър специалист по стерилитет! :kiss:Ще видиш ,че е за добро!Когато работиш по въпроса,ще се почувстваш по-добре! :sunshine:Всичко ще се оправи! :balk_103: :balk_600:
« Отговор #4 -: Август 23, 2006, 11:28:40 am »
Сега съм се заела и с измерване и на температурата. Миналият месец си правих тестове за овулация и ми ги показа 6 дни подрет с неубедителна втора линийка. Нищо не се получи. Момичета как съчетавате всичко - работа, домакинство, прегледи, секс? Има моменти когато просто нищо не ми се прави и никой не искам да виждам.
« Отговор #5 -: Август 23, 2006, 11:53:10 am »
Момичета как съчетавате всичко - работа, домакинство, прегледи, секс? Има моменти когато просто нищо не ми се прави и никой не искам да виждам.
Ами как - работата - ясно, домакинството - набързо след работа и събота/неделя, прегледите - сутрин или след работа, или излизам от работа, секс - това вечер, това сутрин преди работа, това събота/неделя ... намира се време :D
На мен най-трудно ми беше началото - докато се организирам къде да се изследвам, какво, после става по-лесно - имаш някакъв план и го следваш.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #6 -: Август 23, 2006, 12:22:16 pm »
Здравей Мими!
По някога наистина е трудно да си организираш времето, особено ако работата ти е напрегната, изследванията или прегледите съвпадат с нея, а ако лекарят ти е и в друг град, ужаса е пълен  :x Да не говорим за финансовата страна на въпроса, понякога имам чувството, че работя само за това, но все пак каузата си заслужава. А за секса, неприятно е, когато трябва да е по график, но пък нали го правиш с любимия човек и това компенсира останалото  :lol:
Що се отнася до изтощението и най-вече психическото, мисля, че на всеки се случва. Аз също бих ти казала да не чакаш до октомври, а още веднага да се заемеш с въпроса. Така и ти няма да се чувстваш, че бездействаш, ще имаш някакъв план и ще го следваш. Това със сигурност ще те успокои, поне малко.

Успех миличка!

=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #7 -: Август 23, 2006, 12:35:45 pm »
Много по добре се чувства човек когато сподели проблема си с някой който наистина го разбира. Вярно е че имам подкрепата на съпруга ми, моите и неговите родители, но не мисля че те реално разбират как се чувствам.
    Брагодаря ви момичета!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #8 -: Август 23, 2006, 17:16:06 pm »
Мария, не се плаши от теста за проходимост на тръбите - това не е операция, а съвсем лекичка процедура. Тук има много момичета, която са преминали през нея и много теми във форума и сайта, прочети ги и ще се успокоиш.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #9 -: Август 23, 2006, 19:36:59 pm »
мaria_p написа:
От там на гинеколог и се оказа много голяма киста която се е спукала. Правиха ми операция и след нея се оказа че освен кистата са ми били запушени тръбите. Не съм имала никакви заболявания от къде тези запушени тръби?

3ащо ти е правена операция, след като кистата се е спукала. Как се видяха 3апушените тръби?
Въ3паленията са често пъти виновни 3а 3апушването на тръбите.
Според мен лапароскопия ще ти даде най точен отговор 3а състоянието на тръбите.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #10 -: Август 23, 2006, 20:23:59 pm »
Мария цветна снимка можеш да я направиш с упойка ако толкова те е страх!Така нищо няма да усетиш! :D
« Отговор #11 -: Август 24, 2006, 13:31:05 pm »
Правиха ми операция за кистата, защото като се спука се получи кравоизлив и в дрена изтече към 300 мл кръв със сасиреци. А по време на самата операция се е установило че са ми запушени и тръбите.
*
« Отговор #12 -: Август 24, 2006, 19:24:40 pm »
Правиха ми операция за кистата, защото като се спука се получи кравоизлив и в дрена изтече към 300 мл кръв със сасиреци. А по време на самата операция се е установило че са ми запушени и тръбите.

3ащо след като са установили 3апушване с операцията, пак ти препоръчват тест(снимка) 3а проходимост :?
Нещо ми е странно. И а3 съм със 3апушени тръби, та 3атова се интересувам.
Да не би с операцията да са направили, така нареченото продухване на тръбите. Понеже пишеш, че сте правили опити 3а 3абременяване от тогава.
На мен ми установиха 3апушването с диагностична лапароскопия.
« Отговор #13 -: Август 25, 2006, 11:14:18 am »
Защото след операцията беше казано че може да има последствие. Аз имам и друга операция от апандисит и се оказа че има сраствания от нея. Поже да се получат сраствания и от новата операция и незнам още за какви последствия става въпрос. Чесно казано не ми са обясни  какви може да са тези последствия. Това много ме претисни.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #14 -: Август 25, 2006, 12:01:09 pm »
Мария, а имаш ли епикриза от операцията? Ако имаш, там би трябвало ясно да пише какво е направено. Питам те, защото доста объркано ми звучиш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #15 -: Август 25, 2006, 12:27:43 pm »
В момента съм на работа и не е при мен епикризата. Но общо взето в нея пише, че е направена операция за отстраняване на киста като е имало разлив на кръв и съсиреци, яйчника е запазен, направено е двустранно отпушване на тръбите, пиех сумамет. Когато ме изписваха попитах дали трябва известно време да се пазя, защото незнаех дали няма да има проблем от разреза - доста е голям, казаха ми че не трябва да се пазя, защото след такива операции в първите месеци се забременява лесно, но операцията ми се възпали и 2 месеца нищо не можехме да правим. Когато попитах дали вече всичко е наред - кистата е махната, тръбите са отпушени, ми беше казано може да има последствия - какви - от сраствания, ново запушване на тръбите и това беше. Ходих на два контролни прегледа - всичко е наред, но проходимостта на тръбите не е гледана.
« Отговор #16 -: Август 25, 2006, 12:28:30 pm »
Да и аз съм объркана защото незнам какво точно става, а и не ми се обяснява както трябва.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #17 -: Август 25, 2006, 12:49:30 pm »
Ще ти кажа аз как приблизително разбирам нещата при тебе от описанията, които даваш. Направени са ти 2 операции. При първата е махнат апендикса. При втората са видяни сраствания от първата операция (и може би са премахнати), отсранена е яйчникова киста и последиците от нейното спукване (кръвта и съсиреците в перитонеалната кухина), после са отпушени тръбите (ще кажеш как, като прочетеш в къщи епикризата) и са ти изписали антибиотик.

Сега не знаеш какво е състоянието на тръбите - може да са проходими, а може и да не са заради сраствания след операцията (при всяка операция има риск от такива сраствания). Затова трябва да провериш състоянието на тръбите с тест за проходимост.

Второто предположение е тръбите ти да са били запушени след инфекциозен процес (хламидия) - правила ли си такова изследване?

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #18 -: Август 25, 2006, 19:08:15 pm »
Чудесно обяснение.
Мерси Мели :)
Ще чакам Мира да напише, как са отпушени тръбите.