0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моми4ета помагайте
« -: Август 18, 2006, 21:32:27 pm »
 Преди малко се върнах от преглед... Зна4и:
 1/След посткоиталния тест гинеколожката ми каза 4е цервикалната ми слуз не е в много добро състояние и това се дължи на лекия хормонален 
дисбаланс, който имам;
 2/ След вси4ки тестове , единствено това може да е при4ината или поне тя само това вижда да изисква ле4ение  при 2ма ни (мъж ми и аз)
 3/ Ле4ение - ПУРЕГОН 300 (не знам каква е мярката) на 9,10 и 11 ден с подкожна инжекция.
Не намирам резултата от постоит тест, но ето хормоните непосредствено след ову-то
 Л.Х. phase folliculaire 2,4  - 6,6
        овулационен връх? 9,0 до 74
        лутеална фаза 1,0 до 9,3
        менопауза?      10 до 64

17 бета острадиол
референтни стойности
        phase folliculaire 21 до 251
        овулационен връх? 38 до 649
        лутеална фаза  21 до 312
        менопауза?      без ths <10 do 28
                              подths <10 до 144

Из4етох за това лекарство във форума и в брошурите които тя ми даде, но имам 2 въпроса съм вас:
 1/ Какво мислите за диагнозата и избраното ле4ение
 2/ Ако някой е ползвал лекарството какви са му били стран ефекти
Благодаря от сърце предварително и дано не ви уморих от 4етене.
Re: Моми4ета помагайте
« Отговор #1 -: Август 18, 2006, 21:46:20 pm »
Вярвам, на хормоните не си написала стойностите от твоето изследване, а референтните граници. Погледни листчето отново и намери твоите изследвания.

Не съм чувала да се лекула недобра цервикална слуз с Пугерон, но-скоро би трябвало да ти предложи вътрематочна инсеминация.

Пурегонът не би трявало да даде странични ефекти при тази малак дозировка. Това не го мисли.

Вярвам, в коя държава си? Мисля, че изпускаш информация заради езика...
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Август 18, 2006, 21:50:06 pm »
И аз съм съгласна с Малкия заек!!!при тази диагноза би трябвало да ти предложат вътрематочна инсеминация!!!! :D
« Отговор #3 -: Август 18, 2006, 22:39:43 pm »
Зай4е права си, живея във Франция.
На листа има само още 2 цифри:
ЛХ 4,3 mui/ml
17 beta oestradiol 170 ng/l
За инсеминацията ако не стане 1 цикъл с това ле4ение - ще ги по4ваме.попълнихме протокола още от сега , касата покрива 6 инсеминции, ще видим дали ще ми издържи психиката да направим вси4ки.
 Мисля 4е ми каза 4е правим ле4ениеото щото състоянието на слузта не е драмати4но, но "не е много добро", пък и аз се съгласих. Защо опасно ли е?
 ще пиша после по-подробно в темата "арт в 4ужбина" за прегледите, цените, правото на информация и тн като направим 1то инсе  ...
« Отговор #4 -: Август 18, 2006, 23:06:02 pm »
Вярвам, добре са ти хормоните, ако се отнасят за лутеална фаза.

Не е опасна стимулацията с 3-4 инжекции Пурегон. Спермограма и резултати имаш ли под ръка?

Ако намериш резултата от посткоиталния тест, ще просветлиш ситуацията.

Според мен трябва да се довериш на лекарката ти. И ще стане  :balk_21:
« Отговор #5 -: Август 19, 2006, 10:20:15 am »
За действието  на пурегон-а намерих това (във форума, пък и в брошурите); 4е някои страни4ни ефекти се дължат на:
"...която е пряк резултат от повишената секреция на слуз от цервикса (шийката на матката).

Дефекти на лутеалната фаза (недостатъчно производство на прогестерон от жълтото тяло, който да подготви ендометриума за имплантация) също се свързват с прилагането на гонадотропинова терапия."
  Зна4и едно от действията му е да активира хормоните, които подобряват действието на яй4ниците и секретирането на слузта- затова ми го е предписала сигурно, затова и ми каза 4е ще повторим посткоит. тест след това, за да видим има ли подобрения на действието на слузта.
  Зай4е, много ти благодаря за съдействието, за изследванията на мъжа ми пък и моите - вси4ко и при лекарката, ние се местихме , уж класифицирах и опаковах вси4ко както трябва, но не намирам копията , които имахме.
 Пък за гинеколожката си - вярвам и , просто се паникиуосах малко, тя е едно от светилата тук, но не само затова. В4ера ми каза например
4е ще направим каквито процедури трябва, но нито тя, нито аз, нито техниката решава дали ще забременея, това си е божия воля.
 въпреки цялото и знание и авторитет, не ме баламосва, не ме подиква към каквото и да било решение - искрена е и толкова допломати4на (не вярвам 4е е само от това 4е е еврейка, но има душевност + знанието и това за мен е най-ценно  :lol:). Добре 4е я намерих ина4е както съм дале4е и сама, щеше да ми още по-друдно да премина през изпитанията...
« Отговор #6 -: Август 19, 2006, 13:02:51 pm »
В4ера ми каза например
4е ще направим каквито процедури трябва, но нито тя, нито аз, нито техниката решава дали ще забременея, това си е божия воля.
Много е права за това.

Вярвам, ще стане!
« Отговор #7 -: Август 19, 2006, 18:53:47 pm »
Здравей Вярвам,
Не знам в кой град си, но моето мнение, че там хората са доста по-напред в тази област. Моето мнение също е,че трябва да правиш инсеменация. Стискам палци да успееш още от първия път!!!!
« Отговор #8 -: Август 21, 2006, 09:25:19 am »
Вярвам, ако искаш пусни ми всичко на френски на ЛС, ще ги преведа за момичетата тук  :D

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #9 -: Август 21, 2006, 11:03:06 am »
Рали, писах ти на ли4ни  :kiss: