Ако ми кажат 4е това ми е последен вариянт ще се съглася на донорска яйцеклетка без да се замисля. Говорили сме с мъжа ми много пъти по въпроса и двамата сме категори4но ЗА.
1. Ако проблема е при мен защо да лишавам мъжа си от шанса да бъде биологи4ен баща на дете, вместо да гледа осиновено. Не 4е ще оби4а осиновеното по-малко, но все пак....
2. Аз нека забременея и родя живо и здраво дете пък после някой да ми разправя 4е генети4ния материал не бил от мен. Нали аз ще съм го носела и усещала как расте в утробата ми, аз ще съм изстрадала раждането, от мен ще се е хранело. Верно, има рискове да родя циган4е, както се изрази някой по горе, но нали все пак донорите се подбират и дават шанс на двойката да си избере донор.
3. Не ми е целта само да родя. Хората са жестоки, сблъсквала съм се с злобата на "доброжелателни" съседки. Имаме осиновено дете в семейството. Братов4едка ми си осинови преди две години и не можете да си представите какви подмятания съм 4увала. Хем ми е роднина и пак срам нямат. По цели нощи съм плакала. Ако взема донорска яйцеклетка, кой ще ме разбере? Даже и собствената ми майка няма нужда да знае. Е, някой ден може на детето ми да се наложи спешна мед. помощ, но ще си поема рисковете.
Та такива ми ти работи.Всеки сам си избира и много хора може да не са съгласни с мен. Но аз така го 4увсвам. Разбира се бих си осиновила дете ако нямам друг избор. Поне ще помогна на едно изоставено и нещастно същество.И ще го оби4ам също толкова силно.
Не знам дали изразих правилно това което мисля по въпроса, но знам 4е имам подкрепата на мъж ми даже и ако проблема е в него.