0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

pampa

Мечка срам, мен не срам
« -: Март 23, 2006, 08:05:24 am »
Здравейте всички!

Първо задължително да отбележа, че е страхотно това, което правите! Прекрасно е и това, че реагирате доста бързо на възникнали въпроси и проблеми. Тук се включвам и аз и искам предварително да се извиня ако ще задам задавани вече въпроси, но наистина нямам много време за изчитане на всичко писано до тук :oops:
От скоро ползвам календара и възникнаха някои въпроси.
1. прочетох, че е добре да се мери БТ сутрин и т.н. с две думи, изчетох всички указания, но едното малко ме смути, а именно, че трябва да съм спала поне 3 часа преди да меря въпросната БТ. Понякога се будя към сутринта но още не ми е време за ставане и примерно ходя до тоалетна, може и ТВ да погледам и после пак да заспя в този случай от заспиването до събуждането за ставане едва ли минават 3 часа, та, да меря ли тази температура или просто въобще да не меря ако не е изпълнено условието с 3те часа?
2. можете ли да ме ориентирате какво значи "неменструално кървене",  "слабо менструално", "нормално" и "обилно" например в началото на всеки цикъл има ден или два в които получавам мноооооого бледо розово течение и не е постоянно или както някъде беше наречено "прецапване", но е мнооооого бледичко - то например към какво би спадало, а и спрямо какво се определя интензитета на кървенето - слабо, нормално или обилно?

Много се извинявам още веднъж ако съм повторила вече задавани въпроси, а и за това, че въпросите вероятно са ужасно тъпи   :oops:  но до сега не съм се интересувала въобще от такива подробности.
*
Мечка срам, мен не срам
« Отговор #1 -: Март 23, 2006, 11:14:47 am »
Здрасти,
Базалната температура е най-ниската Т на тялото измерена сутрин. Затова насякъде съветват да се мери преди да е правено каквото и да е било, преди да се стане от леглото.

За самия календар имат значение понятията "неменструално кървене" и "менструално кървене". Неменструалното кървене не генерира нов менструален цикъл а е просто за информация на потребителката и излиза в графиката като множество ситни капчици. Степените на менструалното кървене "слабо, нормално и обилно" всяка една от тях ако се отбележи поставя началото на нов цикъл, а това колко е голяма капчицата (т.е колко е обилно) е за информация на потребителя просто :)
Успех! Питай каквото те интересува!
*

Anonymous

Мечка срам, мен не срам
« Отговор #2 -: Април 18, 2006, 10:28:39 am »
*
Re: Мечка срам, мен не срам
« Отговор #3 -: Август 10, 2006, 09:59:33 am »
Здравейте, включвам се в тази тема защото имам подобен въпрос:
Как точно определяме първия ден на цикъла? Дали това е лекото розово-кафеникаво зацапване или деня в който тръгва истинска червена кръв? :oops: :oops: :oops:Знам че звучи ужасно тъп въпрос, но мисля, че при доста момичета се случва това първоначално зацапване 1-2, та дори и три дни преди обилното течение. И въпроса ми е: след като зацапването не дава начало на нов цикъл, това не удължава ли дните на стария? Ако само (слабо, нормално, обилно)тоест червената капчица, е признак за нов цикъл, то не бъркаме ли така продължителността на цикъла и дали това е правилното отбелязване? Ох много объркано се изразих, но ако някой има мнение по въпроса ще съм благодарна да го сподели. :(
« Отговор #4 -: Август 10, 2006, 16:23:04 pm »
Попитах един от лекарите си за това - според него цикъла започва(т.е. 1-ви ден на нов цикъл) при поява на истинска червена кръв.
« Отговор #5 -: Август 10, 2006, 16:34:37 pm »
И на мен гинеколог ми е казал да с4итам за 1ви ден, деня, в който се появява кървенето. Ина4е ми се е слу4вало наистина да имам цикли с 4-5 дневно кафенифаво те4ение+ 5 дни кървене след това (което между другото ме побърква- 10 дена с М която не искам въобще да идва  :x )
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Август 11, 2006, 19:57:37 pm »
Alie ..зацапването не се брои...и се брои 1 ден с кървене!!!!! :D