0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
как да се предпазим от бактерии?
« -: Август 16, 2006, 12:31:24 pm »
здравейте!!! :)
доста често се лекувам от т.е.инфекции,бактерии.след един мой въпрос за бактериите виждам,че почти всеки се е сблъсквал с тях.
може би е малко тъпо,но все пак искам да видя и др.мнения за интимната хигиена.пробвала съм какви ли не препарати,но ...те пак се появяват.понеже съм минала 2 коремни операции и 1 лапораскопия съм се вманиачила да бъде всичко извънредно наред и пробвам какви ли не глупости.моля,ви за мнения по тази тема.
*
Re: как да се предпазим от бактерии?
« Отговор #1 -: Август 16, 2006, 15:58:04 pm »
Здравей de4ka!
Не знам дали ще мога да ти бъда полезна, ама да си кажа. След морето ми се появиха гъбички и като ги излекувахме докторката каза: "Трябва да си слагаш всеки месец, след като ти мине цикъла Вагизан. Той подобрява киселинната среда във влагалището и предотвратява появяването на гъби и бактерии." Нямам представа, дали е права, но смятам да я послушам. Много е добре да пиеш и нещо за подсилване на имунитета. Успех  :D
*
« Отговор #2 -: Август 16, 2006, 16:08:48 pm »
благодаря,киви!! :)
за пръв път чувам за вагизан.моля,те поясни ми.
между другото пих преди 2м."мужик корен" уж за подсилване на имунитета,но...незнам дали има ефект.това го пих и преди 2г.когато боледувах от инфекциозна болест.
*
« Отговор #3 -: Август 16, 2006, 16:24:15 pm »
Да ти кажа честно не съм осбено запозната какво е Вагизана. Знам, че е за вагинална профилактика - свещички с млечна киселина, които възстановяват нормалната флора и рН на влагалището.
За имунитета не съм си избрала какво да пия, а трябва. Досега пих цитросепт, но като прочетох, че подтиска овулацията и го спрях. Докторката ми препоръча за имунитета - Герисан, Есбиратокс или Ехинацея. Сега чета по темите да видя отзивите на момичетата и да избера какво да си взема.
*
« Отговор #4 -: Август 16, 2006, 16:45:31 pm »
изглежда,че и аз трябва да се поинтересувам за имунната с/ма повече.благодаря!!! :)пиши ако имаш повече инфо
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #5 -: Август 16, 2006, 19:06:01 pm »
Аз лично избягвам къпането в обществени басейни 8) ако ти е много тежък случая се обърни към лекар, не си самоназначавай лекарства каквито и да било.
« Отговор #6 -: Август 16, 2006, 19:40:51 pm »
Вагизана не е добре да се прилага дълго време. Киви, нещо лекарката ти... или аз не й разбирам мисълта, или тя не е много в час.
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #7 -: Август 16, 2006, 23:36:07 pm »
Отностно Vagisan-a:той съдържа млечна киселина,която понижава рН-то във влагалището и по този начин се създава среда,неподходяща за развитие на патогенни микроорганизми.
Използва се като допълнително лечение при регулиране на мл.киселина във влагалището,при хронични и упорити бактериални вагинози с лека до умерена тежест.
Няма противопоказания при употребата му по време на бременност или кърмене.
Вечер се поставя дълбоко във влагалището.Една опаковка има 7 глобули.Цена около 15-16лв
Все пак работя в аптека,девойки и винаги ще съм ви полезна с каквото мога!!
Смятам,че е добър препарат,но не бива да се злоупотревбява!
« Отговор #8 -: Август 17, 2006, 13:34:54 pm »
Смятам,че е добър препарат,но не бива да се злоупотревбява!

Това имах предвид и аз. А освен това не бива и да се самоназначава лечение с него.
« Последна редакция: Август 17, 2006, 13:38:41 pm от little_rabbit »
*
« Отговор #9 -: Август 17, 2006, 13:38:11 pm »
Здравейте момичета!
Докторката ми казва, че след менструацията, влагалището е по-податливо на заразяване с бактерии, гъбички и т.н. Та по този повод да си слагам по една глобулка вагизан. Било много хубаво.
Кажете и вие какво мислите. Аз по принцип винаги гледам да минавам  с по-малко хапчета и разни медикаменти, и ако има и най-малка вероятност това да не е полезно, няма да го правя.
ellysot би ли ми препоръчала нещо за укрепване на имунната система. Предполагам, че имаш представа от отзиви на клиенти.
Целувки  :balk_21: