Ето ти темата, която пуснах в dir.bg по въпроса - там пише всичко.
Вчера посетих 14 етаж на Майчин дом, където се помещава генетичната лаборатория и си пуснах изследванията. Ето ви списък с подробности:
1. Хромозомни изследвания - правят се и от двамата съпрузи - 2*20 лв.=40 лв.
2. Генетични изследвания - два броя:
- Фактор V Lieden гена
- Протромбинов ген - това са изследванията за генетичната мутация, описана в статията " Антифосф.синдром и зачатие" - общо двете струват 25 лв. И двете се правят на 14 етаж на Майчин дом, където са и генетиците.
3. Антифосфолипидни антитела - два вида - 2*15 лв.= 30 лв. Правят се в лаборатория в арката на Александровска болница.
4. Токсоплазмоза - 20 лв. Прават я на първия етаж в Майчин дом. Тя излиза за един ден, генетичните и антиф. за около 10 дни, но ми казаха да се обадя в сряда, така че може и по-бързо. Хромозомните се бавят около месец.
Ето и още една статия, която преведох за Зачатие, свързана с антифосф. синдром, а скоро очаквайте и една статия за дисфункцията на щитовидната жлеза и бременността:
http://zachatie.com/modules.php?name=News&file=article&sid=189Но едно друго момиче пише, че пари за генетични изследвания не са и взели:
ЗДРАВЕЙ ВЕНИ
Днес съм вече на работа и реших да пиша.
Прочетох твоите изследвания които си направила.Сега ще пиша аз.
1.Хромозомните ги направихме на 13 етаж безплатно а на 14 са по20лв в първата стая нали.
2.Правех тези генетичните на 14 етаж безплатни.Те ми излязоха в норма и ми ги пратиха дори по пощата.Там ме заведе доц.Кременски
3.В Александроваска ми направиха едно казва се ANA отрицателно то е вид антикардиолипидно/антифосфолипидно/струва 15лв и другите бяха 2 струва31лв.при проф.Балева.И те ми ги пратиха по пощата те са IgG i IgM ЕДНОТО МИ Е В НОРМА ДРУГОТО НОРМАТА Е 11 А МОЕТО Е 13 КАЗА ДА ИДА СЛЕД МЕСЕЦ ДА ПОВТОРИМ.Така че на 15.10съм пак в София на повторно.Твоите 2 вида какви са.Токсоплазмозата я правех по време на бременността и ми беше в норми безплатна с направление.Правих хламидии в Цибалаб IgG i IgM отрицателни.В Александровска бяха мн.внимателни аз исках да ми направят всички изследвания и това МАТ и за антиспермални и какво ли не питах тя каза спокойно то има 300вида неможе да ги мислиш но като ида пак ще разпитам пак.Ами това е.Сега ще направя и хормоналните другия месец като ми дойде.Сега ми дойде вместо на 15 на 22и мина.Ами това е засега относно изследванията за миседа.