здравейте,
благодаря на всички за подкрепата.
знам че на теория има вероятност да стане по естаствен път. На практика обаче не виждам защо да вярвам че точно този път ще се получи, след като не се получава вече 7 години..
по доктори ходим от година, и до сега още нищо съществено не са ни открили.
за това и май правим инсета, защото не знаят какво друго да ни правят.
всичко което знам е, имам овулация, може и да не е абсолютно редовна, но я има поне през месец.
спермограмата също е ок; малко под нормата, но това може да даде обяснение за известно забавяне, но не за 7 годишни неуспешни опити. обикновено излиза около 17/18000 с 30% продвижност.
за това си и мисля за инвитро... не знам какъв е точно проблема, но знам че не е от типа "неуцелване на момента".
а за инсеминация от донор изобщо не искам и да си мисля за сега. за мен това е направо като шок. Дори съм малко бясна на доктора защо ми го спомена изобщо, когато все още има и други опции, или поне така аз си мисля. мерси на FreshBreeze, малко ме поуспокои че все още има шанс с инвитро.
притеснявам се вече че нищо съществено не могат да открият и като че ли седим на едно място. понякога дори се надявам да намерят проблем в някое изследване. после си казвам, какъв е смисъла - дори и да намерят нещо, то не е казано че ще е само то. дори още не знаят в кого е проблема.
за това все по-често се замислям за това инвитро, да пробваме, и да се надяваме да се получи. пък къде точно е проблема, ако си имам бебе изобщо няма и да ме интересува.
успех на всички и стискам палци