0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

съвет. липса на овулация
« -: Август 09, 2006, 19:00:58 pm »
Историята ми накратко: година опити за бебе, редовен цикъл, спермограма добра, хламидии няма, според графиката на БТ - ову към 18-22 ден. Днес ми е 17 ден, отивам на фоликулометрия и се оказа че ову НЯМА. Док. каза: само малки фоликулчета, няма доминантен, най-вероятно на хормонална основа. Другият цикъл да започнем със стимулации. Проблемът е, че нямам направена цветна снимка, нито хормонални изследвания, т.е. не е ясна причината за липсата на ову, нали първо тя трябва да се изясни. Нямало нужда- беше отговорът!!! Объркана съм, дайте ми моля ви съвет или напътствие, чудодейно хапче за забременяване, незнам и аз какво............ :
 :help: :dontknow:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Re: съвет. липса на овулация
« Отговор #1 -: Август 09, 2006, 19:14:11 pm »
Точно така Вертолетка, не се съгласявай да те стимулират преди да са ти изследвали репродуктивните хормони в съответните дни от цикъла + тест за проходимост на тръбите. Просто сменяй лекаря. Освен това, от едномесечна фоликуметрия е твърде рано да се твърди, че има хормонално нарушение, може просто да е бил ановулаторен цикъл, най-добре да напрвиш още няколко фоликуметрии, както и гореспоменатите изследвания, а не да се бърза със заключенията.
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #2 -: Август 09, 2006, 19:59:26 pm »
И аз това казах на лекаря, но бях твърде разстроена да споря, просто гледах да се изнеса от кабинета. Омръзна ми да сменям лекари и въпреки всичко да си самоназначавам лечението. Ами ако го нямаше този форум и следвах насляпо всякакви лекарски напътствия, направо незнам..... Благодаря ти за отзивчивостта!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Август 09, 2006, 20:11:39 pm »
Цитат
Историята ми накратко: година опити за бебе, редовен цикъл, спермограма добра, хламидии няма, според графиката на БТ - ову към 18-22 ден. Днес ми е 17 ден, отивам на фоликулометрия и се оказа че ову НЯМА. Док. каза: само малки фоликулчета, няма доминантен, най-вероятно на хормонална основа. Другият цикъл да започнем със стимулации. Проблемът е, че нямам направена цветна снимка, нито хормонални изследвания, т.е. не е ясна причината за липсата на ову, нали първо тя трябва да се изясни. Нямало нужда- беше отговорът!!! Объркана съм, дайте ми моля ви съвет или напътствие, чудодейно хапче за забременяване, незнам и аз какво............ :

От първа фоликуметрия няма как да разбере какво става че да те стимулира. Аз от юни съм на фоликуметрия и все още нямам предложение за стимулация преди ЦС , защото се установи  при първия месец , че съм с късно ову - 20 ден. Последва дуфастон, който регулира овуто - втори месец засечено на 16 ден, а трети  - на 13.

Това, че на 17 ден имаш малки фоликули, за които не се знае размера , до 22 ри ден както казваш - може и да се пукне доминантен. Обаче остава въпроса с дължината на ЛФ.

Моя съвет - сменяй доктора.

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #4 -: Август 09, 2006, 20:20:19 pm »
Забравих да пиша, че е напълно възможно и да е минала вече овулацията, все пак 17 ден от цикъла ти е. Може просто да е била по-рано този месец (при мен също варира в зависимост кой яйчник овулира, това не е нещо ненормално). Но да се предполжи, че овуто е минало може на базата на състоянието на маточната лигавица, помниш ли какво ти каза лекаря за ендометриума?
А що се отнася до въпроса ти - какво щеше да стане ако го нямаше форума, ще ти кажа от личен опит от преди да го открия - стимулираха ме три месеца с Клостилбегит без проверка на тръбите, при доказана при това овулация с фоликуметрия, просто така "за да стане по-бързо" - цитирам думите на тогавашния ми лекар - същият, който ми каза след като ми изписа Клостила да отида след три месеца, ако не е станало още 8O. Резултат - киста в десния яйчник, която ми отстраних съвсем наскоро. Второ безумие на същия гений, чието име не желая да споменавам - направи ми цветна снимка, без да ми е пускал МБ, нито изследване за хламидии 8O, направо Господ ме е пазил. Впоследствие, няколко месеца по-късно направив МБ, цито и ПСР - тест за халмидии и за щастие нямах никакви отклонения, но ако имах, питам аз?! Та така... мога и да продължа с примерите, но не ми се изнервя
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Август 09, 2006, 20:28:09 pm »
Я да поясним първо на какъв ехограф те гледат - вагинален или коремен?
Да позная ли - май не е вагинален.
Иначе Рали е права - може и да е подранила ову-то при теб. С една фоликуметрия с вагинален ехограф не се изчепрва въпроса дали имаш или нямаш овулация.
« Отговор #6 -: Август 09, 2006, 21:39:22 pm »
Отговарям веднага- гледа ме на вагинален ехограф и каза че фоликулите са малки, няма доминантен нито пък имали за кога да растат, били о-ло 12мм. За ендометрума нищо не каза, а аз се сетих чак като си тръгнах. Ами наистина ще трябва да го сменям. Имам чувството, че всичките тези проблеми не ме изтощават толкова, колкото търсенето на лекар, на който да се доверя безрезервно.
« Отговор #7 -: Август 09, 2006, 22:07:33 pm »
Vertoletka, и на мен МИ казаха 1во , в следствие само на вагинален екограф на 20-ти ден от цикъла , 4е според това което се виждало не е имало жълто тяло и тоест уво; лекарката ме прати за хормонални изследвания веднага , и аз се шашнах. Пих 1 месец дуфастон- това пък бе за да се удебели лигавицата. После в форума про4Етох 4е не би трябвало да се изписва дуфастон при липса на доказана уво. После правих фоликуметрия на 10ти ден и се оказа 4е при фоликули 16 мм си имам ранна уво. Сега ще продължаваме да я следим, но и на мен ми каза 4е ако не става пак ще бъда стимулирана с медикаменти, но не знам още с какво - на 18ти имам 4ас. Но пък добре ще разпитам, какво и за какво то4но мисли да ми изписва, като 4ета какво се е слу4ило на Рали.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #8 -: Август 10, 2006, 09:51:11 am »
С риск да повторя някои от момичетата  8)
1. Сменяй лекаря без да ти мигне окото.
2. Задължително хормонални изследвания преди каквато и да била стимулация.
3. А още преди това снимката на тръбите е просто задълже , няма никакъв смисъл от стимулиране без евентуално да се знае състоянитето на тръбите, всичко се обезсмисля.
От такъв тип псевдо-разбирачи-ала-професори-дето да не казвам какво да си направят дипломите само ще загубиш време -пари и може би и да влошат състоянието ти. Сигурна съм, че ще пишат още девойки и те ще ти кажат същото просто щото са се опарили вече.
А и както е казала Рали.. малеее за преди снимката задължително да ти пуснат микробиология ако все пак решиш да я направиш. КОфти е когато не можеш да си намериш лекар в които да повярваш, но по кофти е да се довериш на някои шарлатан които да те увреди повече. Успех каквото и да решиш.
« Отговор #9 -: Август 10, 2006, 12:44:44 pm »
Благодаря ви момичета! Днес си записах час при д-р Александров /Варна/ за другия вторник. Силно се надявам да ми предложи адекватно лечение, че това бездействие  ме убива.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #10 -: Август 10, 2006, 14:05:25 pm »
Успех!!!! :D. И пиши какво е станало.