Добре, момичето поиска помощ за избор на името на бебето си, такава и беше дадена. Нужно ли е да продължаваме да драскаме тук,усмивайки избора на ДРУГИТЕ????
Свят голям, хора всякакви, имена колкото си искаш!Каквото и име да дадем на детето си за нас то ще е най–хубавото, или ?
И НЕ ! Хормоните не са виновни в случая.
Как да си кръстя детето Васил или Кубрат след като не живея в България и немците не могат да произнесат тези имена,правилно??? Планирам и още по–далеч да отида (САЩ),а там дори Юлия и Иван се произнасят по начин,който не ми харесва, да не говорим за Георги...И какво да правя сега, да се връщам, в БГ ли ?? Ами ще се връщам от време на време с дете на име Ерик или Дейвид или нещо подобно...
Не искам да ми се налага да се сблъсквам по градинките с “родозастъпници“ и пазители на българските имена и традиции, които тайно ще се присмиват зад гърба ми, щото виждаш ли ти, детето ми не се казва Драган или Стоян !!!Що за глупости са това?!!? Живеем в 21век.
То нали ,българите са големи родопоклонници и патриоти, та затова опустя тази държавица за нула време...Доста лицемерно ми се струва това със завръщането на българските имена..Хем всички дето стават за нещо, гледат да си плюят на петите и да се махнат от там, хем пък ,дайте сега да си кръщаваме децата с български имена...
Бъдете ,малко по–толерантни,моля !