0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
За кръвните крупи
« Отговор #20 -: Май 28, 2006, 12:16:32 pm »
Цитат на: venus_melena
Eдна приятелка онзи ден съвсем случайно каза, че тъй като тя била нулева група,  а мъжа и В, имало опасност за бебето!

Вени, виж малко по - горе какво съм писала на 1 февруари. Това е потенциален риск от кръвногрупова несъвместимост. Много е възможно при такива кръвни групи на родителите детето да е нулева кръвна група и да няма никакъв проблем. А дори и детето да е с група В, рискът пак е нищожен.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
За кръвните крупи
« Отговор #21 -: Май 28, 2006, 13:40:38 pm »
Цитат на: little_rabbit
Цитат на: adi
И аз съм 0+ и мъжа ми А+ дали наистина ще има някакъв проблем при бременност или са само глупости!!????????????????????????? :?:  :?:

Ади, и ние с мъжа ми сме същата комбинация. Проблем няма, споко.

Мерси за бърз отговор !Поне ме успокои за да не мисля поне за това че имам достатъчно други неща за мислене!Мерси!!! :lol:  :lol:
*
За кръвните крупи
« Отговор #22 -: Май 28, 2006, 16:53:05 pm »
Хм, това за първи път го чувам комбинация между нулева и B, майка ми е нулева, а баща ми е B, и двамата с брат ми сме B и не е имало никакви проблеми  :roll:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
За кръвните крупи
« Отговор #23 -: Май 28, 2006, 19:39:28 pm »
Цитат на: StefiZ
Хм, това за първи път го чувам комбинация между нулева и B, майка ми е нулева, а баща ми е B, и двамата с брат ми сме B и не е имало никакви проблеми  :roll:

Абе, Стефи, това е хипотетичен проблем с много малка вероятност.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
За кръвните крупи
« Отговор #24 -: Май 28, 2006, 22:14:28 pm »
Стефи съм:
Знам бе Мели, по скоро го казах като факт, че проблем няма, е не е доказано де, но то ината, мрънкането, юркането и т.н. не са ми наследствени :lol:  :lol:
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
:)
« Отговор #25 -: Май 29, 2006, 02:06:08 am »
Да се включа и аз по темата, моят син получи такава кръвно-групова несъвместимост/аз съм 0+, таткото е Б+/.
Имаше по-тежка форма на жълтеница, наложи  се фототерапия, беше като една малка жабка с очилца, сложен в кувьозче.После след изписването, още 2-3 седмици все жълтееше един такъв. Друг проблем нямаше, нито докторите сметнаха, че това е нещо необичайно или опасно.

Сега с тази бременност, не са ме предупреждавали за някаква такава вероятност.
Надявам се всичко да е наред с бебетата.

Поздрави от мен :)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: За кръвните крупи
« Отговор #26 -: Август 10, 2006, 08:27:09 am »
Явно няма проблем при еднакви кр. групи!Бях чела някъде по клубове в нета опасения на неинформирани,но явно това са само остарели битовизми.
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
« Отговор #27 -: Август 11, 2006, 12:19:00 pm »
И аз да попитам къде да прочета за резус факторите и да ми кажете опасно ли е аз съм А - , а мъжа ми AB+
*
« Отговор #28 -: Август 11, 2006, 12:40:40 pm »
Естествено, че не е опасно :)
прочети тази тема, за да не се повтарям:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5419.0