Здравейте, момичета! Преди малко се върнах от София и съм много объркана и отчаяна и искам да споделя с вас. Правих цветна снимка, а преди месец правих и хистерскопия и днес си взех епикризата. Имах симптоми на полип в матката и се оказах права- още след хистероскопията док ми каза, че е открил два и ги е "дръпнал с кюретата".Още тогава бях изненадана и озадачена, защото съм чела за хистерорезектор. Днес си взех епикризата и там наистина пише, че ми е махнат полип.Но когато направих цветната снимка виждам, че в матката полипите си стоят. Док ми казва, че ми е правил кюртаж.Как кюртаж, защо, не мога да проумея.Освен това как за двадесет и няколко дни ще се появят нови и то 3-4, като уж тези, които махна,бяха съвсем малки.Симптомите ги имах от година и половина и за толкова време не пораснаха, а сега за по-малко от месец....Имам чувството,че хистероскопията е била само диагностична, че нищо не е направил, но затова пък ме прави на глупачка.Сега разбирам защо беше пълната упойка- за да не съм наясно с нищо.И този месец беше същото като преди- прокървих по време на ову и след това 7 дена зацапвах- ами как няма, като полипите стоят.Била съм "предразположена", но според мен е невъзможно за толкова малко време.Освен това има явни противоречия.В резултата от рентгенологичното изследване пише умерена хипоплазия, док говори за хиперплазия, в епикризата-също хиперплазия.Пише, че "двете тръби са проследими, проходими, с ограничена подвижност, пропускат задоволително" Док казва, че пропускливостта била 50%. На снимката тръби поне аз не виждам, прилича ми на бой на негри, но нищо не ми говорят тези проценти.Стеснения ли има, какво,
аз ли съм тъпа или трябва да пише и нещо друго, а не са го написали.Ще търся утре лекар да я види, но е събота и сигурно няма да намеря и ще се побъркам от притеснение. Не проумявам едно- трябваше аз да чета и да се ровя, за да си поставя диагноза. Но как да си направя сама хистероскопия!!!???
А явно ще трябва да правя нова.Но как вече да се доверя на някого, та нали док е един от най-най!!! И колко време още трябва да загубя?
Не знам, идва ми много, опитвах се да бъда оптимистка, но нямам сили вече да търся "моя доктор" и "неговия доктор"/за мъжа ми/. На есен сигурно ще правя и хистероскопия, и лапароскопия, но има ли начин да ми се закърпят нервите, не знам.
И защо някои лекари са започнали да говорят като политици- неясно, със недомлъвки, заобиколки, снизходително-надменно и всъщност не казват нищо. И си личи как не искат да задаваш въпроси и бързат да те отпратят.
Извинявайте, момичета, че бях многословна, но съм отчаяна. И да успея да забременея, с тези работи в матката ембриончето пак няма да успее да се имплантира.
Прегръщам ви, всички сте страхотни!Желая ви много щастие и късмет!