Здравейте и благодаря за прекрасния форум!
С моята Съпруга правим опити за бебе от около 7 месеца, но за момента без да сме постигнали успех.
Двама гинеколози потвърдиха СПКЯ и я насочиха към изследване на FSH и още няколко женски полови хормона в първите дни от цикъла, както и на Progesteron в последните.
Всички те са в норма. Аз я помолих за всеки случай да изследва TSH, TAT и MAT. Резултатите от изследването на 22-я ден от цикъла според лаборатория Рамус са:
- TSH: 2.574 uIU/ml (реф. 1.2 - 15.9)
- TAT: 0.43 IU/ml (реф. < 4.11)
- MAT: 0 IU/ml (реф. < 5.61)
При тези стойности какво бихте ни посъветвали - да се консултираме с ендокринолог или да продължаваме опитите при тези нива на хормоните?
Необходимо ли е да се изследват също FT3 и FT4?
Иначе изследванията на мъжкия фактор засега изглеждат в добри граници.
Съпругата ми консумира сравнително често млечни продукти - необходимо ли е да ги намали? Доколкото прочетох, не се препоръчва да се консумират храни, богати на йод, например орехи.
Какви други микроелементи, съответно храни, е добре да се добавят към диетата?
Предполагам, че увеличаването на физическата активност чрез упражнения ще благоприятства опитите ни и ще намали влиянието на СПКЯ.
Моля да ме извините за множеството въпроси. Най-вероятно вече е имало сходен случай във форума, но въпреки това бих желал да науча и Вашето мнение.
Благодаря Ви предварително!