0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: може ли...?
« Отговор #20 -: Август 20, 2004, 09:11:20 am »
Цитат на: Anonymous
Може ли да пия фолиева киселина без да ми е предписана от лекар?Доста четох по въпроса от което си вадя изводи,че може,но все пак не е ли по-добре да ми се предпише?

Не е необходимо да ти предписват фолиева киселина. Можеш свободно да си я купиш от аптеката.
Фолиевата киселина е водоразтворим витамин и не можеш да я предозираш.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Инфо за фолиевата киселина
« Отговор #21 -: Август 21, 2004, 10:50:11 am »
Благодаря,но не съм на ясно когато изпия една опаковка трябва ли да направя пауза преди другата и колко опаковки трябва да изпия?
за фолиевата киселина
« Отговор #22 -: Август 21, 2004, 11:31:43 am »
Не е необходимо да правиш пауза между опаковките, защото според мен, така ще нарушиш необходимото насищане на организва с нея, което е необходимо, ако желаеш да забременееш и искаш да избегнеш евентуална поява на неврално заболяване на плода. А за това- колко опаковки да изпиеш- няма ограничение. Фолиевата киселина е витамин, и тя не би ти навредила, само би могла да ти помогне. Вярно е, че не се знае кога точно ще настъпи бременност, но въпреки това, не пречи да я приемаш всеки ден, поне до приключване на първия триместър от бременността. Аз вече я пия около два месеца- от когато сме възобновили опитите да бебче. За по- подробна информация, прочени статията по- горе, в която се разказва за историята на едво семейство, която история бе излъчена в btv.
Поздрави. :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*
« Отговор #23 -: Август 21, 2004, 16:12:01 pm »
Благодаря ти,много си мила.
« Отговор #24 -: Август 25, 2004, 11:19:33 am »
аз от няколко месеца пия витамини Мегавит или Суправит с желязо и фолиева киселина. В тях само че съдържанието е 0.3 мг, нямам оплаквания.
Здравейте!
« Отговор #25 -: Март 29, 2005, 15:38:50 pm »
Казвам се Томи Тодоров.

Благодаря на cygnus, че е публикувал/а и тук статията за семейството ми, във връзка с излъченото по бТВ Репортерите предаване за фолиевата киселина.

Материали относно ФК и Спина Бифида (малформацията, която застрашава плода при липсата на фолиева киселина в организма на майката), можете да прочетете в моя сайт в подписа ми - www.tomytodorov.net

Информация на английски има и на адрес www.sbaa.org - официалния сайт на Американската асоциация по Спина Бифида.

Готов съм на личния ми имейл tomy_to@yahoo.com да дам отговор според познанията си, на всеки ваш въпрос, който ви вълнува в тази връзка.

Желая ви здрави деца, мили майки!

Томи Тодоров
Пътят е всичко!
http://www.tomytodorov.net
Re: Инфо за фолиевата киселина
« Отговор #26 -: Април 22, 2012, 13:51:16 pm »
Здравейте!От 6 мес. пия фолиева кисилина, първо започнах с FOLACID, после ги смених с Neopholic и сега пак си взех FOLACID, понеже в аптеката до нас нямаше Neopholic. Та въпроса ми е има ли някавакво значение, че не пия от една марка фк, а ги сменям през 3 месеца. Надявам се, че не е глупав въпроса ми, но все пак да си попитам. Благодаря предварително! :)))
*
« Отговор #27 -: Април 22, 2012, 14:59:07 pm »
Нямат значение името на продукта или производителя, фолиевата киселина е еднаква.
*
« Отговор #28 -: Април 22, 2012, 21:31:02 pm »
Ако нямаш проблем с усвояването на фолиева к-на, наистина няма значение каква марка ще приемаш. Конкретно в Neopholic, фолиевата к-на е във форма, която се усвоява по-лесно от организма.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #29 -: Май 31, 2012, 22:29:50 pm »
Здравейте момичета! Имам нужда от съвет: пия фолиева киселина Neopholik (ако марката е от значение)от 2 месеца, защото правим опити за бебче, а нали е хубаво да се пие известно време преди забременяването - та въпроса ми е дали да продължа да пия докато дойде бебето или трябва да я спра за известно време, и колко време без прекъсване може да се приема ФК без да има нежелани ефекти?
Благодаря Ви за отделеното време и успех на всички които се борят за  :bfp:
*
« Отговор #30 -: Май 31, 2012, 22:37:47 pm »
Аз също пия Неофолик повече от година,не мисля,че има странични ефекти.Пий си по една таблетка на ден и успех. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #31 -: Юни 02, 2012, 14:11:15 pm »
Благодаря много kerita :)