0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Усещате ли си овулацията и как?
« Отговор #20 -: Юли 07, 2006, 09:28:06 am »
Според мен - болката неможе да се определи точно:
-дали е преди пукването
-при самото пукване на фоликула, или
-от попадането на фолик. течност в Дъгл.пространство/дразнене на дъглас.перитонеум/ - след пукването и

Аз усещам, особено когато ову е в дясно - няколко часа прорязващи болки (не са силни, де), които градират до пикова точка и после постепенно отшумяват. Обаче и аз като Денис си задавам същите въпроси - дали болката е от финалния растеж на фоликула, дали е самото пукане, или по-скоро разнасянето на течността след пукането...
Иначе на ФМ общо взето се потвърждава, че това е било овулация - при инсеминациите знам, че като отида следващия ден на УЗ, ще се е пукнал (щото съм усетила предната вечер).
В ляво не усещам толкова осезателно и тогава не съм сигурна 8O
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #21 -: Юли 07, 2006, 10:43:55 am »
Аз пък си усещам овулацията, когато е вляво. И както и Фреши е написала, със сигурност знам, че на другия ден на УЗ ще се види, че фоликула се е спукал. При стимулациите усещах и вдясно, но може би защото там имаше 2 фоликула.  По болките в гърдите след ову мога да съм напълно сигурна, че е имало такова. Казвам го, защото от ходенето на УЗ се е потвърждавало винаги.
Иначе и аз преди да започна стриктно да си следя ову-то не бях сигурна дали ме боли тазобедрената става или колита на дебелото черво вляво, но сега ги различавам  :)
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #22 -: Юли 07, 2006, 11:00:55 am »
На мен ми се случва да ме боли тазобедрената ябълка и понеже правя само дом. фуликол в ляво респективно на това ме боли и левия бъбрек, които след време спира от самосебе си. и така е всеки месец.Този месец не е така, но не си го слагам понеже не съм сигурна дали болките са точно заради нарастването на фуликола ( които при мен никога не се пука :() въпреки симптомите.
« Отговор #23 -: Юли 07, 2006, 14:43:59 pm »
 Аз си я усещам но ми е малко странно понеже 3 дена ме боляха ту левия, ту десния яйчник та се питах на какво ли може да се дължи... вчера ми се гадеше ужасно много и имах позиви за повръщане... не можех да видя храна а днес все още ми е ниска БТ но вече нямам никакви смущения и очаквам (дано най-сетне се покачи) да ми се покачи Т и да видим какво сме направили  :balk_179: :balk_111: и май ще го разбера в Париж  :cool:
*
« Отговор #24 -: Юли 07, 2006, 15:18:45 pm »
Еха!Ех, че хубаво!Ами приятно птешествие и дано БТ да се покачи и да не спадне близките 9 месеца! :crossfingers: :bbt: :bed: :babyboy: :sbabygirl:
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
« Отговор #25 -: Юли 07, 2006, 15:27:54 pm »
Еха!Ех, че хубаво!Ами приятно птешествие и дано БТ да се покачи и да не спадне близките 9 месеца! :crossfingers: :bbt: :bed: :babyboy: :sbabygirl:

Дано... и да стискате палци, че ще имам нужда в следващите 15-тина дена  :lol:
*
« Отговор #26 -: Юли 08, 2006, 18:33:09 pm »
Здравейте момичета! Този месец си правих тест за овулация от 12-ия до 15-ия ден и три дни поред ми излизаха по две чертички, незнам така ли трябва да е или само в един от дните трябва да има две черти? Чак на четвъртия ден ми показа една черта, но теста беше от друга марка. Иначе признаци за овулация  имах няколко дни преди да направя теста. Незнам съвсем се обърках този месец.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
« Отговор #27 -: Юли 08, 2006, 19:32:26 pm »
Здравейте момичета! Този месец си правих тест за овулация от 12-ия до 15-ия ден и три дни поред ми излизаха по две чертички, незнам така ли трябва да е или само в един от дните трябва да има две черти? Чак на четвъртия ден ми показа една черта, но теста беше от друга марка. Иначе признаци за овулация  имах няколко дни преди да направя теста. Незнам съвсем се обърках този месец.

Не си показала графиката си и не мога да ти кажа кога ти е била овулацията... попринцип трябва да ти покаже само деня преди самата овулация но явно не си тествала правилно... теста се прави следобяд и да не си ходила в тоалетната 3 часа... напиши ми стойностите си какви са ти покрай чертичките... ако имаш голям спад и след това покачване ми напиши на кой ден е стойността...
*
« Отговор #28 -: Юли 09, 2006, 10:43:25 am »
Не е нужно положителният тест да е само един.Аз имах миналият месец-два такива.Първият беше с две еднакви черти, на следв. ден-тестовата беше даже по-наситена.Чак на третия ден беше отрицателен-с бледа тестова черта.Така че зависи.Овулацията си я усещам, но немога да твърдя категорично че е винаги.Случвало се е Цс и лека болка да ме подведат, че овулирам, а да не е така.Затова последните месеци се старая да засичам по някакъв начин и с други методи.Миналият месец-потвърдих усещанията си с тестове, а по-миналият-с мерене на БТ.Този месец му изпускам края...ни меря, ни тестовете си направих като хората/ през ден, та може да съм изпуснала.../
« Последна редакция: Юли 09, 2006, 10:49:26 am от tite »
*
« Отговор #29 -: Юли 09, 2006, 18:19:03 pm »
И аз си усещам овуто.Винаги съм го усещала,но не съм знаела,че е това.Но след 4 доказани с УЗ овулации вече съм сигурна.Това усещане не може да се сбърка с друго(както и бременните симптоми).Ову-болките са ми 3-4 часа в единия яйчник,но най-вече в матката.Там е и специфичната болка-като напомпване стечност(не е точно така,но не мога да го обясня).След спукването болките отшумяват,като остава леко боцкане в яйчничето.Ф.слуз не я смятам,защото тя ми е присъствала и в ановулаторни цикли,както и Б.Т.
 Успех,момичета!!!!!!!!!!!!!!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #30 -: Юли 09, 2006, 18:31:59 pm »
Ле какво искаш да кажеш с това Ф.слуз не я смятам,защото тя ми е присъствала и в ановулаторни цикли,както и Б.Т.

Значи в ановулаторни цикли БТ пак се повишава?????
*
« Отговор #31 -: Юли 10, 2006, 08:54:39 am »
Да,Ади. Б.т. се повишава заради прогестерона,а в някои случаи(като моя) фоликулът спира на 10-12 мм ,а прогестерона си е в норма като за лут.фаза.Дори тестове за ову са ми давали пложителен резултат,а на УЗ(на другия ден) се вижда само 8мм фол.Ама ти не гледай моя случай!
В нормалните случаи всичко си е нормално и се надявам при теб да е така! :bighug:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #32 -: Юли 10, 2006, 11:53:19 am »
Да Ади повишава се БТ и отчитат тестовете и аз съм така вече няколко поредни месеца с ануволаторни цикли, но БТ съм го засичала да се повишава като при нормален цикъл.Макар че аз не знам какво е това нормален цикъл.
*

adi

• 7710
« Отговор #33 -: Юли 10, 2006, 20:56:56 pm »
Да,Ади. Б.т. се повишава заради прогестерона,а в някои случаи(като моя) фоликулът спира на 10-12 мм ,а прогестерона си е в норма като за лут.фаза.Дори тестове за ову са ми давали пложителен резултат,а на УЗ(на другия ден) се вижда само 8мм фол.Ама ти не гледай моя случай!
В нормалните случаи всичко си е нормално и се надявам при теб да е така! :bighug:

Пууууу  то на нищо вече неможе човек да разчита!!!!!Значи ако неправя Узи
немога да съм сигурна че е имало ову!!!!!!! :balk_133:Ужас!!!!!
« Отговор #34 -: Юли 11, 2006, 12:20:11 pm »
Момичета,
Благодаря за хубавата тема. Направо много ми помогнахте . Преди два месеца ме оперираха с лапароскопия за поликистоза. Преди това да ви кажа не ме е боляло нито по време на цикъл, нито по време на ову. Операцията беше много успешна и освен поликистозата друго лошо нещо нямаше. Да ама от тогава по времето когато трябва да имам ову едни болки, едно чудо........... Точно както вие ги описвате. Рязки , остри, чак ти спират дъха. Вече си мислех, че имам бъбречна криза. Миналия месец за първи път се появиха две черти на теста за овулация :P. Направо умрях от щастие. Да ама вие ми казахте да не се психясвам и да не се надявам много, а лекарите казаха че е абсолютно празно и чисто - няма кисти, но и фоликул. Е да ама този месец още по големи болки, подути гърди, цервикална слуз(тя и тя е нова за мен). Абе неискам да правя тест нито да ходя на фоликуметрия. Нека си поживея с надежда. Въпреки това темата е много полезна. Сега една моя приятелка ще прави аборт за четвърти път защото е абсолютно непосветена. А това с овулацията май почти всички го усещат, така че струва ми се темата е полезна.  :BangHead:
*
« Отговор #35 -: Юли 11, 2006, 14:19:44 pm »
Цитат
Операцията беше много успешна и освен поликистозата друго лошо нещо нямаше
Поздравления,мила!!!! :balk_21: :balk_21: :balk_21:
*

adi

• 7710
« Отговор #36 -: Юли 11, 2006, 21:14:41 pm »
Абе неискам да правя тест нито да ходя на фоликуметрия. Нека си поживея с надежда. Въпреки това темата е много полезна. :

Миличка може наистина нещата да са се оправили при теб!!!!!!Искренно се надявам да е така!!!!По това което описваш ...май ще е така!!!!!Успех мила!!! :bighug: