0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

висок пролактин
« -: Ноември 01, 2017, 18:20:50 pm »
Здравейте правих си изследване на пролактина и се оказа много висок границата е 530 а моя е 1311гинеколожката ми ми даде достинекс първия път половинка после четвъртинка иотделно за пет дни Клостилбегит за колко време спада пролактина той е отговорен че няма забременяване.....
Re: висок пролактин
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2017, 18:23:13 pm »
Здравейте аз направих същата програма като вас и на следващия месец беше в норма . И за сега пак си е добре . Това беше началото на годината ,последно го изследвах септември и беше нормално . ❤️
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2017, 18:33:22 pm »
мерси много дано и моят спадне бързо и вече да няма пречки за  забременяване
*
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2017, 18:35:59 pm »
Бързате да те тъпчете с хапове , а изискванията за изследване на пролактина спазени ли са:
Стимулацията на зърната може да повиши нивата на пролактина, така че не се прави 24 часа преди теста.
Завишени нива на пролактин се установяват и при прием на алкохол и наркотици. Поне час преди изследването не трябва да се пуши.
Приемът на някои медикаменти може да доведе до неточни резултати. Такива медикаменти са антидепресанти, аналгетици, антихипертензивни лекарства (за лечение на хипертония), противозачатъчни и други хормонални препарати, лекарства, които потискат допаминовата функция. Лекуващият лекар ще ви обясни кои лекарства трябва да спрете преди теста и как да го направите.
Сън 8 часа и в покой в лабораторията поне 30 минути преди взимането на кръв.
Без храна и никакъв кофеин.