0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хламидия и микоплазма хоминис
« -: Септември 30, 2014, 15:22:15 pm »
Здравейте..Имам и хламидия и микоплозма след кръвен тест..изписаха ми клацид ( кларитромицин) макмирор комплекс ваг.глобули за влагалищната ми инфекция ..казаха ми да пия антибиотика..но и вечер да слагам глобула.. имам въпрос ..някой лекувал ли се е от тези болести с клацид..който бил аритромицин и какъв ефект имаше и доли няма да се дрогирам с толкова лекарства? Не е ли по добре след антибиотика да слагам овулите?
*
Re: хламидия и микоплазма хоминис
« Отговор #1 -: Септември 30, 2014, 16:37:38 pm »
Пий каквото са ти изписали и си слагай глобулите. ТОЧНО по схемата, която ти е казал лекарят ти. "Клацид" е търговското наименование, а какво е активното вещество на даден препарат - изписва се по номенклатура. Както всичките видове Аналгин на пазара например. Все е аналгин, но търговските му названия са различни за различните фирми-производители. АБ не са психотропни препарати - няма да се дрогираш с тях разбира се. Пък тези неща с които си се "обзавела" - са много упорити и нанасят големи щети. Та направи си курас на лечение, после пусни контролни изследвания и ако не са излекувани - проведи още един курс на лечение, какъвто ти препоръча лекарят докато не си напълно излекувана.
Партньорът ти - също трябва да се лекува, иначе никаква файда няма, но предполагам ти е казано това от лекаря ти.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2017, 21:15:18 pm »
Chlamydia trachomatis IgM       
   Chlamydia trachomatis IgG       
   Chlamydia trachomatis Ig A       
   Chlamydia pneumoniae IgM       
   Chlamydia pneumoniae IgG       
   Mycoplasma pneumoniae IgM       
   Mycoplasma pneumoniae IgG       
   Хламидия трахоматис - ендоцервикален секрет

Здравейте! Кое от всичките тези неща трябва да пусна за да изследвам Хламидия и Микоплазма? А Уреяплазмата как се изписва като изследване?
*
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2017, 21:35:37 pm »
Здравей, точно днес пусках изследване за хламидия и пуснах и трите Chlamydia trachomatis IgG, IgM, IgA
IgM – отчита т. нар. “свежа инфекция”;
IgG – показва преминала вече инфекция; понижението на стойностите на антителата може да бъде бавно и продължително, дори и година след лечението;
IgA – отчита остра инфекция.

Относно уреаплазма (и това си имам), питала съм за кръвни изследвания, но досега са ми казвали, че е само с церквилен секрет.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2017, 21:55:21 pm »
Здравей, точно днес пусках изследване за хламидия и пуснах и трите Chlamydia trachomatis IgG, IgM, IgA
IgM – отчита т. нар. “свежа инфекция”;
IgG – показва преминала вече инфекция; понижението на стойностите на антителата може да бъде бавно и продължително, дори и година след лечението;
IgA – отчита остра инфекция.

Относно уреаплазма (и това си имам), питала съм за кръвни изследвания, но досега са ми казвали, че е само с церквилен секрет.
Благодаря! А може ли да ми напишеш колко струва всичко?
*
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2017, 07:36:27 am »
Точна цена не мога да кажа, защото си пуснах за трите Ig хламидия, глюкоза и пълна кръвна картина. Общо за всичко в Писанец ми взеха 45 лв. В клиника торакс за вагинална натривка си спомням, че ми взимаха 18лв.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2017, 22:48:08 pm »
Уреаплазма се пуска и с урина, но то си е за пикочните пътища и няма отношение към половите неща до колкото знам, защото аз пусках със секрет лятото микоплазма, уреаплазма и хламидия, после бях на уролог и той каза, че трябва да пусна микоплазма и уреаплазма с урина, и че това, че съм пускала секрет за тези неща, няма отношение лъм пикочните инфекции и трябва да се изследват с урина също...