Здравейте, момичета! И аз съм от този "отбор"
от около 2, 5 години:(
През 2004г. иведнъж се "обзаведох" с ендометриоза на ляв яйчник/7см./ и след класическа коремна операция и премахване на кистата/проверени тръби по време на операцията-ок., яйчник-запазен след борба/ целия екип на АГО на 2-ра градска ме чакаше направо в родилното след 1 година. Да, ама не-съдбата нямаше такива планове, уви. Пих 2 месеца Дуфастон и след като 5 месеца не ставаше бебче, моя доктор ми каза-"вече е време да отидеш при Щерев, да опитате инсе, ако трябва и ин витро".Бях правила при моя док.инсе вече, преди ендом. И след 1-2 м. аз отидох в клиниката с настройката да почваме ин витро. Но пак засечка-"какво ин витро, пак имаш ендометриозна киста-рецидив"..... Пиене на противозачатъчни и нагревки-повече от 6м.-нищо. А, на прегледите нещо се съмняваха и за хидросалпингс, но не знаеха дали пък не е срастване от заболяването и операцията, изникна и имунулогичен стрилитет от моя страна. И тъй, последва пункция-"изсмукаха" кистата от левия яйчник и исках веднага ин витро. но..на прегледа след пункцията-"не може да действаме-има задържан фоликул в десния-чакаме". На следващата М.-шах и мат-"ендом. киста пак се е появила. Но поне все още е мъничка-ще опитаме с нея". И така-януари тази година направихме първи опит-икси. Левият яйчник !! направи 2 фоликула, десният-6, но двете в ляво "изпапаха всичко"-с една дума-лош отговор на стимулацията, но аз реших да продължа. Извадиха 2 зрели яйцеклетки/от левия я./, оплодиха се и двете, но едната спря развитие и направихме трансфер само на 1. Прогестерона на 5-ти ден беше ок, но на 10-ти..... и така-неуспешен опит. Добре, че ползвах само 12 Гонала-много бързо се разви всичко при мен, а и вече знаех точно как протича процедурата. И така.... Препоръчаха ми лапароскопия и курс лечение със Золацекс. Покумих се 2-3 м. и реших-лапароскопия. На 25.05 я направихме, резултат-хидросалпингс и 2 клапирани тръби, до ендом. киста не са могли да стигнат-толкова много сраствания. На 1-ви ден от М. след лапарото имаше множество фоликули в десен яйчник, мъничък хидросалпингс и намалява ендом. киста.-"картинката е добра", каза док. И реши-"оставям те на естествен цикъл-без никакви медикаменти, и идваш на 10-11 ден да видим дали ще правим нещо". Така, с още незараснало пъпче/от лапарото/ и със страшна нужда от нещо положително, 2 дена след този преглед реших да замина за 5 дена на морето-може да прозвучи шашаво, но там винаги се зареждам... Върнах се и прегледа показа 2 фоликула в десен яйчник и 1 в ляв.Добре-изчакахме още 2 дена и този в ляво беше станал доминантен, сложиха ми инжекция мерионал и на следващия ден се разбра-левия си беше доминантен, вероятно пак само на 1 ще се разчита.... Естрациол-266. На следващата вечер-прегнил и вчера-пункция. Пунктираха и трите-19,5; 17 и 12,5, но има само 1 зряла яйцеклетка/от този в левия яйчник/, 17-ската е бил празен фоликул. Въпреки заканите ми, че повече само на 1 няма да разчитам, не ми стискаше да се откажа
и така направихме трансфер отново на едничко и то разделено само на 3....
Аничка 78 , горе главата и тъй като всичко е Божа работа-дано да ни е "предвидил" като мами сега Дядо Боже, защото и по 5 да ни бяха върнали , ако не ни е-няма да стане..... Стискам СИЛНООО палци-ДАНО!!!