Здравейте, благодаря за отговорите и се извинявам, че чак сега отговарям. Информацията ми е много полезна, и въпреки това не знам точно какви стъпки да предприема. С партньора ми правихме изследвания цяла година, и от две години опитваме забременяване по естествен път. Изследванията показаха миома и през лятото ми правиха операция в Англия. За съжаление бяха загубили изследванията за броя на яйцеклетките, и минала седмица пуснаха нови изследвания. По принцип всички останали изследвания са добри, освен наличие на малка останал миома (казват, че засега тя не е проблем) , и на партньора ми спремогенезата показа съвсем леко отклонение, но и тя се смята от лекарите тук, че е в рамките на нормата. Причината да търся изкуствено оплождане е опасението, че нямам много време (особено ако кандидатстването отнема година), тъй като съм на 41. За съжаление в Англия не финансират IVF ако единият от партньорите вече е имал деца, както е нашият случай (партньорът ми има деца от предишна връзка). Таксата за IVF е близо 5000 лири, и нямаме тези пари. Аз се чувствам като наказана, и въпреки, че внасям вноски тук от порядъка на 400 лири на месец, и нямам право на безплатно лечение. Но след като имам всички изследвания, не знам дали е нужно да ги правя отново - но бих платила в рамките на възможното, особено ако не се налага да плащам и български осигуровки. Благодаря отново!