0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

за леченито с Достинекс
« -: Май 10, 2006, 16:24:46 pm »
Здравейте,момичета!Отдавна не съм писала,но чета редовно.Имам въпрос към вас и той е свързан с Достинекса.Взимам по едно хапче на седмица разделено на 2приема,от 10март ,когато беше 5 ден от цикъла ми,проблема е,че още не ми е дошло.Лекарката ми каза да го пия докато ми дойде,но не трябваше ли вече да почва да ми се нормализира цикъла от това лекарство?И кога трябва да изследвам пролактина,дали е в норма,чувала съм,че лечението се провежда от 3 до 6 месеца.Благодаря предварително за мненито ви.
за леченито с Достинекс
« Отговор #1 -: Май 10, 2006, 16:30:38 pm »
И аз преди пиех Достинекс,по 1 хапче на седмица, но докато го пиех си ми идваше много редовно.След като го спрях ми закъсня с 3 седмици и сега съм на Оргаметрил от 16-тия ден 10 дена за да ми идва.
Иначе и аз съм с висок пролактин.Защо не се обадиш на лекарката да я питаш? Може да не ти действа. На мен преди Бромокриптина не ми действаше.
Успех!
Re: за леченито с Достинекс
« Отговор #2 -: Май 14, 2006, 20:23:08 pm »
Цитат на: Tina_K
И кога трябва да изследвам пролактина,дали е в норма,чувала съм,че лечението се провежда от 3 до 6 месеца.Благодаря предварително за мненито ви.

И аз съм с висок пролактин.Една година пих Парлодел.Четири години
бях на Бромкриптин.Сега вече 10 месеца съм на Достинекс.Идва си ми редовно и пролактина ми е в норма.Но ще го пия докато забременея.А що се отнася до теб,мисля,че ще е най-добре да смениш лекаря.Явно при теб проблема е на друго място щом като не ти влияе Достинекса.
А за понижаване нивото на пролактина ,лекарствата се пият по друга схема,а не по 1 хапче на седмица.
за леченито с Достинекс
« Отговор #3 -: Май 15, 2006, 08:33:28 am »
Тина, според мен цикълата не закъснява, поради приема на Достинекс, явно причината е друга. Консултирай се с доктора си, освен това тези лекарства не се приемат така по няколко месеца, а се пият регулярно докато забременееш. Изследване на пролактин може да направиш по всяко време. Аз го правя в месеца веднъж.
*
« Отговор #4 -: Май 15, 2006, 09:58:55 am »
Цитат на: Tina_K
Здравейте,момичета!Отдавна не съм писала,но чета редовно.Имам въпрос към вас и той е свързан с Достинекса.Взимам по едно хапче на седмица разделено на 2приема,от 10март ,когато беше 5 ден от цикъла ми,проблема е,че още не ми е дошло.Лекарката ми каза да го пия докато ми дойде,но не трябваше ли вече да почва да ми се нормализира цикъла от това лекарство?И кога трябва да изследвам пролактина,дали е в норма,чувала съм,че лечението се провежда от 3 до 6 месеца.Благодаря предварително за мненито ви.
   Достинекса е едно доста добро лекарство без странични ефекти. На мен успя да ми свали пролактина под долна граница само за 3 седмици, като имаш предвид, че моят беше ехеееее доста висок, така, че те саветвам да си следиш редовно пролактина при приема на медикаменти защото и долната граница не е на добре, хипофизата почва да отделя един друг хормон абе хич не е проста работа....така че тичай да го изследваш  и го смени този лекар май не е толко компетентен, причината да ти закъснява толкова може и да е друга!!!! Успех!!! :balk_602:
за леченито с Достинекс
« Отговор #5 -: Май 25, 2006, 17:15:59 pm »
Изследвах пролактина и той е доста под нормата,ще покажа стйностите като си взема изследванията,сега ми ги казаха по телефона.Много съм изплашена,но то така става като пихДостинекса от 06 март до сега и цикъл още няма..Кажете ми какво да правя сега с прекалено ниския пролактин.
*
за леченито с Достинекс
« Отговор #6 -: Май 25, 2006, 21:52:17 pm »
Отиди на свестен ендокринолог,това само мога да ти кажа! Тези хапчета се пият по схема, лекар трябва да прецени на колко да ти намали дозата. В никакъв случай не се спират рязко такива хапчета!!!След като този лекар на който ходиш не ти решава проблема невиждам причина да не го смениш!!! :balk_80:
за леченито с Достинекс
« Отговор #7 -: Май 30, 2006, 18:20:23 pm »
Момичета кажете ми при вас достинекса оказва ли странични ефекти като неразположение,гадене или др.Питам защото на една приятелка взе да и се случва мн. често откакто го пие, а не могат да разберат от какво е.Възможно ли самият хормон да оказва някакво въздействие- беше много висок, а сега пък е много под нормата.Благодаря предварително!
за леченито с Достинекс
« Отговор #8 -: Май 30, 2006, 20:18:57 pm »
При мен нямаше никакви странични ефекти иаз така свалих пролактина доста под нормата,дано не е голям проблем.
« Отговор #9 -: Януари 21, 2007, 18:10:56 pm »
Момичета, виждам че не сте писали одавна в темата, но искам да ви попитам какво става ако пролактина ти е под долната граница, аз отскоро запчнах да пия Достинекс, но все още не съм си изследвала пролактина и сега като чета направо си мисля да отивам утре да си направя едно изследване. И има ли при вас странични ефекти, че аз като го пия и сед това ми се гади и ме боли много главата. Колко време се пие, абе аз вобще нищо не знам за това лекарство с този мой некомпетентен лекар. Чета че се пие докато се забременее, ами аз не го планирам това в близките 2 години.
Моля ви някой да ми отговори че съм много объркана
*
« Отговор #10 -: Януари 21, 2007, 18:24:15 pm »
Не бързай толкова поне 3-4 седмици го пий и тогава пусни едно изследване. Ако е под-долна граница се намалява или се спира постепенно според зависи. Няма какво да се шашкаш това е супер лекарство най-пречистеното без странични ефекти. Щом като ти е некомпетентен лекара защо му се доверяваш?  :|
« Отговор #11 -: Януари 22, 2007, 18:17:53 pm »
Благодаря за бързия отговор, ами доверявам се на лекаря защото няма към кой друг да се обурна. Сега съм в процес на търсене на добър ендокринолог в пловдив
« Отговор #12 -: Януари 02, 2017, 00:25:10 am »
Здравейте на мен ми беше изписан достинекс да го взимам 4 седмици по 1   .  И от 5 ден на цикъла клостилбегит за 5 дни по 2 на ден   . Та въпроса ми е днес трябва да пия последното хапче от Достинекса ,но съм пила и другите, дали мога да ги пия по един и също време? Xx
« Отговор #13 -: Януари 05, 2017, 05:55:03 am »
Аз бях на Парлодел , преди това на друго лекарство мисля , че започваше с Б в продължение на 2 години .От тях се чувствувах много зле и припадах поне веднъж месечно . После минах на Достинекс 3 години , спряхме го поетапно , ,ама след 2 месеца пролактина пак беше скочил до небесата и пак го почнах за 3 години .После се оказа че имам антиспермални антитела и ттова беше другата причина да не забременявам . Направихме икси при доктор Владимиров и забременях .Проблема беше , че въпреки бремеността и спирането на Достинекс си имах цикъл до 4тият месец . Родих и месец след това ми се появи цикъла . Уж имах поликистозни яйчници , туморче в хипофизната жлеза , а от бремеността всичко се нормализира .Бях на 28 когато ми спря цикъла , наслушах се на един куп глупости - изчерпан яйчников резерв , тумори , кратка лутеална фаза, тънка лигавица с невъзможност за заахващане на ембриона кисти ..На 37 родих и сега съм почти на 46 и напук на всички прогнози на докторите , аз съм все още ЖЕНА .Така , че най- добре отиди при някой доктор от инвитро клиника . Те са много по-добре запознати , отколкото и "най-добрите " гинеколози . И вземи си направи хормонални изследвания - на щитовидната жлеза и си изследвай инсулина . Много често ПКЯ вървят ръка за ръка с инсулинова резистентност .Успех