Здравей,
и аз съм в Мюнхен и искам да ти споделя моя опит. Тази клиника, която си избрала е една от най-новите, скъпарски и нашумели арт клиники в Мюнхен, с луксозна обстановка и чисто нова техника друга подобна е An der Tal, или нещо подобно. Не съм била там, но съм чела по форумите, че момичетата там се чувстават като номер, няма никакво лично отношение, циклите често не се провеждат от един и същ лекар. Според техните статистики най-вероятно имат нормална успеваемост.
А съм при Професор Берг на Prinzregentenstraße. Тази клиника съществува от поне 20 години и професора води лично всички пациентки. Мисля, че отскоро е назначил още една лекарка. Но доскоро правеше всичките около 1200 процедури годишно само лично, той никога не ходи отпуска, прави до 6 пункций на ден. При него всичко е перфектно организирано. Имат си и лаборатория там.
Не очаквай обаче, че ще ти докладва за всички изследвания които прави.
Аз в момента правя втори ин витро цикъл, първия не беше успешен, пак при него. Всичките момичета там знаят името на пациенката. Аз лично му се доверявам и не бих го сменила, въпреки че според критериите, които се ширят из този форум, биха му намерили много кусури
Например, аз имам само един яичник и само една тръба. До сега не е искал да ми прави снимка на тръбата с обяснението: На цветната снимка се вижда само проходимостта на тръбата, но не и дали работи. Тук бих отбелязала, че той лично е могъл да ми я направи и да ми вземе 400 евро.
Също така имам много ниски стойности на антимюлеровия хормон, но той отрича да има индикации за намален яйчников резерв, явно прави кръстосана преценка с други изследвания. На мен ми каза: ниските стойности на този хормон показват, че има малко яйцеклетки, това не значи, че са лоши.
Що се отнася до рецептата с лекарствата, ако си gesetzlich versichert директно си плащаш само половината от сумата в аптеката, стига от клиниката да са ти дали правилната рецепта. Ако са ти дали зелена рецепта, тя е за частни пациенти и си платила пълната сума. Когато пристигне одобрението от касата ще ти дадат оранжева рецепта и можеш да си вземеш половината пари от аптеката, на всяка цена си пази касовата бележка.
Същото е и със сметката за процедурата от клиниката. Те ти пращат само да си платиш твоята половина.
Виждам, че си писала март и се надявам да си имала успех!
Поздрави
Ина