0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет,
Прочетох много теми и подфоруми и реших тук да пусна запитването. От 5 г. сме женени, но все не смеех да имаме деца заради болестите ни - аз с хроничен артрит, пиех постоянно Резохин, от време на време волтарен, Метилпреднизолон, той с диабет....въобще не си бяхме за дете. От скоро съм по-добре RF(WR) ми е отрицателен, АST също и от м. 07 спрях Резохина и се престраших и правим опити - за сега неуспешни . Аз много се притеснявам за тези наши автоимунни заболявания, личната лекарка ми казва да ходим в СФ с някой да говорим, но не може да ме насочи. Моля за съвет и благодаря предварително
Здравей,
Аз съм с диабет 1 тип и искам да те успокоя, че риска детето евентуално някога да отключи диабет при 2-ма здрави родители е 5%, а при единия родител диабетик е 8%. По сложно е ако майката е с диабет, защото износването на бременността е по-рисково. Това, което знам е, че лошият контрол на захарта може да се отрази на качеството на яйцеклетката. Вероятно е да се отразява и на сперматогенезата... Но ако мъжът ти поддържа добър контрол - не мисля, че диабета трябва да ви притеснява.
За твоето заболяване не знам нищо. Вероятно като всеки автоимунен процес, трябва да се следи по-изкъсо по време на бременността.
Успех и пиши, ако се консултираш с някого!
Благодаря за успокоителните факти. Продължавам да търся специалисти, още нямам резултат. Успокоителното при мен е, че навсякъде пише, че майките с артрит попадат в ремисия по време на бременността - след раждането е по-гадното, тъй като организмът е изтощен и над 70% получават криза, но ще се справим -  ако се налага ще спра кърменето, за да пия лекарства....Ще пиша когато направим някаква консултация.
Още веднъж благодаря и ако някой има инфо за клиника или специалисти моля насочете ме
*
Smi6o, ако искаш да се консултираш относно наследствеността при вашите болести- мястото е Майчин дом, а специалистът - проф. Иво Кременски. Ако искаш да се изследвате за възможни проблеми за зачеването, трябва да се насочите към клиника по стерилитет, в сайта ще намериш адресите, а във форума - отзиви. Бащата на бебето ми е с диабет тип 2 и изследванията показаха лошо качество и малко количество на сперматозоидите, което е характерно за тази болест, но това не ни попречи да имаме дете по естествен път. Трябва да се изследвате и двамата. Успех!
благодаря ти меме