0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте! Първо искам да ви поздравя за форума и инициативите на "Зачатие" - те са страхотни. Чета ви от доста време, но все не намирам смелост да ви пиша. Имам проблем, за който не намерих тема и затова пускам нова (надявам се да не е проблем). Със съпруга ми правиме опити за бебче, за момента неуспешни. През януари видях двете чертички, но за съжаление за много кратко. След няколко дни ми дойде, а според докторите става въпрос за т.нар химическа бременност. Някак си преодоляхме това, но от тогава цикълът ме побърква. След злополучния цикъл, 15 дни след това ми дойде пак, а след като свърши всичко се повтори 12 дни по-късно. Сега пак 18 дни по-късно си имам цикъл. Така за два месеца ми идва вече за 4-ти път. Според една гинеколожка - всичко било нормално и хормоните сами щели да се регулират. Това не ми се струва сериозно обяснение и бих ви помолила за вашето мнение.
« Последна редакция: Февруари 26, 2016, 23:11:10 pm от slunchice881 »
*
Re: Проблемен цикъл след "химическа бременност"
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2016, 01:18:45 am »
slunchice881, добре дошла! Съжалявам за загубата, пожелавам ти много скоро да се радваш на нова успешна бременност!

Няма смисъл да гадаем какво точно се случва, според мен има нужда от УЗ преглед, също да се проверят базисните хормони на 3 ден от МЦ и евентуално противозачатъчни за един цикъл или колкото е необходимо (някакъв вариант ХЗТ/ хормоно-заместителна терапия, по преценка на лекаря, разбира се), на мен са ми изписвали противозачатъчни при нередовен цикъл.
Ако има нужда направи консултация с друг лекар или втора консултация със същия (не знам къде живееш и какви са възможностите), но да имаш цикъл три пъти за по-малко от два месеца, е много. В кой град живееш, може някое момиче от форума да препоръча специалист. 
« Последна редакция: Февруари 27, 2016, 21:17:28 pm от marsi »

« Отговор #2 -: Февруари 27, 2016, 10:58:22 am »
Много благодаря, marsi! Живея в София и все още търся "своя гинеколог". Бях при д-р Папукчиев, както и в Токуда. Чудя се дали да не посетя "Щерев" или "Малинов". Ако някой има отзиви за гинеколозите там, ако може да сподели.
*
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2016, 21:50:12 pm »
slunchice881, в "Щерев" съм се консултирала преди време с д-р Тимева, много добър специалист. За репродуктивните лекари в "Малинов" нямам лични наблюдения, но съм чела добри отзиви, в тази тема също има няколко споделени мнения:
Клиника Малинов – д-р Калчев и д-р Семерджиева

« Отговор #4 -: Февруари 27, 2016, 22:53:43 pm »
Толкова благодаря за насоките, marsi! Прочетох страхотни отзиви за д-р Тимева и мисля да се насоча към нея. Дано имам успех
*
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2016, 08:19:44 am »
Успех, slunchice881 :)

*
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2016, 10:51:48 am »
Успех и от мен. Съжалявам за загубата и за последвалите проблеми. При мен цикълът напротив - удължава се еднократно след премеждия - лапароскопия, инвитро, мисед. Но винаги след това се нормализира от сами себе си. Дано си намериш доктор, на който да се довериш и да обърне внимание на проблемите ти. Също би било добре да се разбере защо е приключила бременността. Често е без дълбока причина, но понякога навреме се откриват скрити проблеми. Аз също имах биохимична бременност и после правих пакет изследвания. Нищо не се откри и последва успешна бременност и сега се радвам на големия си син. Желая и на теб такова развитие :)

La vita è bella
« Отговор #7 -: Февруари 29, 2016, 11:00:39 am »
Много ви благодаря! Дано всички, които така мечтаем за детенце, имаме успех!
« Отговор #8 -: Март 04, 2016, 17:09:00 pm »
Здравейте, отново. Запазих си час за края на другата седмица за д-р Тимева. В последните дни се чувствам доста зле и днес реших да си направя тест (знам, че звучи глупаво на фона на станалото в последните месеци с мен). Резултатът е ярка втора черта. Знам, че няма как да предвидите, но на фона на опита, който имате, може ли да кажете какво мислите - дали организмът ми все още не се е изчистил от началото на януари, или пък може да става въпрос за извънматочна бременност от тогава. За този период ме гледаха доста доктори, но ако е в тръбите, вероятно не се вижда на ваг. ехограф. Знам, че прегледът сега би показал, но имам още шест дни до него. От "Щерев" отказаха да ми го изтеглят напред.
*
« Отговор #9 -: Март 04, 2016, 18:43:37 pm »
slunchice881, според мен е наложително още утре да отидеш на преглед, предполагам има работещ спешен кабинет в клиниката. Няма да е при д-р Тимева, но това сега не е от значение, пак ще се консултираш с нея след няколко дни.
За съжаление при тубарна бременност съществува риск, при който може да се наложи спешно хоспитализиране, не искам да те плаша, но е редно бързо да се установи точното състояние.

Освен УЗ преглед, допълнителна информация би дало изследване на ЧХГ през около 48 часа. При извънматочна има някаква стойност на ЧХГ, но ако нараства, то е забавено, не се удвоява на всеки два дни, както при нормална бременност.
Но в твоя случай, тъй като е минало време, смятам че е важно да отидеш на преглед максимално бързо, дори още тази вечер, ако има възможност. И най-добре в клиниката, заради добрата апаратура и компетентността на специалистите (дали в "Щерев" или друга от по-големите репродуктивни клиники в София с работещ спешен кабинет).

Съществува и вариантът да има нормално развиваща се бременност (на фона на кървене), която при прегледите да не са видели заради все още ранната фаза на бременността и не много прецизна апаратура евентуално.
Но дори и в този случай пак е наложителна спешна консултация със специалист, за да се изключи вариантът извънматочна и да се провери дали всичко е наред с плодния сак.
« Последна редакция: Март 04, 2016, 22:45:36 pm от marsi »

« Отговор #10 -: Март 06, 2016, 12:14:12 pm »
Благодарение на съвета на marsi, още същата вечер посетих "Щерев". Насрочиха ми лапароскопия за следващата седмица. Имам ЧХГ, което е 82, но в матката не се вижда нищо. Най-вероятно, да не кажа сигурно, става въпрос за извънматочна бременност. Надявам се всичко да мине добре. Ще пиша отново.