Зиза, не знам защо ще ти слагат изобщо хапчета. На мен колко хапчета ми сложиха първия път, докато ми почнат контракциите, минаха почти 12 часа. Втория път (в друга клиника) направо с гел и чак се зачудих, че изобщо не закъсняха.
Не знам какво ще значи, че ще те боли с епидуралната. Ако започне да те пуска - да, ако точно когато излизат бебетата, не ти дават повече упойка, за да можеш да напъваш - да. Иначе като те хване хубаво, не усещаш нищо (при мен бяха два различни вида епидурална, при първата от кръста надолу не можех да се мърдам и трябваше да лежа, втория път само коремът ми беше безчувствен и можех да си се движа и беше много по-комфортно. При второто раждане при истинските напъни ме заболя, но дъщеря ми се роди точно с два напъна, както пише по книгите, та на акушерката не й остана време да ми сложи инжекция с обезболяващо, беше за няма и 5 минути, изтърпява се). Твоите бебета са малки. Ще излязат лесно. А защо не изчакат още малко да пораснат и да тръгнат сами? Тогава ще родиш и по-лесно. Първия път сина ми го преносих с два дена и докторът каза, че е голям и няма изгледи да тръгне сам, може да стигне 4 кг преди да ми предизвикат раждането и тогава много трудно ще родя. Когато чух 4 кг, направо се облещих и се съгласих, но бебето явно не беше готово да излиза и доста зор видях. Беше 3750 гр, така че докторът не се беше объркал с измерванията. Втория път нарочно чакахме до последно, преносих с 10 дни и накрая пак предизвикаха раждането. Нямаше начин и смисъл да се чака повече. Дъщеря ми беше 3050 гр и като цяло всичко мина много по-бързо и лесно.
Лека бременност и раждане на всички момичета!