0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: МАТКА
« Отговор #20 -: Август 31, 2007, 12:39:36 pm »
Преди няколко месеца, когато интензивно работехме по въпроса за бебе освен тестовете за овулация аз използвах и описания от Кали начин. Този метод го има описан тук в сайта на Зачатие. Всичко е много лесно за правене и за някой и друг месец  дори и без тест може безпогрешно да разбереш кога е овулацията. Прави се един път на ден-например вечер когато се прави интимния тоалет. Наистина колкото по-близо е месечния цикъл толкова по ниско долу се напипва шийката. Най-ниско е по време на цикъла и след това със всеки следващ ден шийката на матката се оттегля на вътре. Точно в периода на овулацията шийката се намира много на дълбоко-най-трудно се достига с пипане в клекнало положение. Освен, че е на дълбоко е и мека на пипане(в сравнение с дните преди това). И също от мой опит-през м.май когато очаквах цикълът пак да ме навести ме направи впечатление, че шийката на матката си стоеше в положение дълбоко навътре(а по това време съм забелязала, че се напипва ниско долу). Това беше първото нещо което ме накара да си помисля, че този месец няма да ми дойде и че най-после бебето е станало. И бях права. Малко след това и положителния тест доказа предположението ми.
Така, че си мисля че темата си е точно за тук и е много полезна информацията за положението на шийката на матката през месечния цикъл и фертилните периоди през този цикъл.
Само бих посъветвала Кали да смени заглавието на темата с нещо от рода: Положението на шийката на матката в помощ на бебеправенето!
От мен лек и приятен ден на всички! :balk_177:
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Благодаря ти janeta  
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
 :bighug:
Метода, който описваш е много лесен и точен защото аз месеци наред го ползвах. Успех на всички в Бебеправенето! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :babyflips: :babyflips:
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
може би малко глупав въпрос, но да питам, защото и без това съм си притеснена...
преди 34 дни ми направиха абразио, след мисед...
сега чакам нормален цикъл, който обаче не идва и аз вече откачам...
мога ли така...като вас...да провера...и как да разбера, че е по-надолу - за да знам дали ще ми дойде...
малко се обърках, ама дано сте ме разбрали.... :bighug:
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Ами то не е така лесно, трябва да си го правила известно време, за да знаеш/опознаеш тялото/матката си и да можеш да направиш разликата - кога къде е, колко е мека и т. н.
 Ами направи един тест за бременност.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
При мен положението е следното: 2 дни преди О. можех да достигна с пръст шийката. Не знам или не помня как е било по друго време. Сега 10 дни след О. е още по нагоре и не я достигам.
/>
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Добре това да се прави по едно също време на деня и в едно и също положение. При всяка промяна на поза има и различно положение на матката.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
Ами то не е така лесно, трябва да си го правила известно време, за да знаеш/опознаеш тялото/матката си и да можеш да направиш разликата - кога къде е, колко е мека и т. н.
 Ами направи един тест за бременност.

нямам причина да правя тест, защото сме с мъжки фактор, а и след аборта не съм правила секс... :balk_133:
но...благодаря за отговора....
Re: МАТКА
« Отговор #28 -: Август 25, 2015, 16:01:19 pm »
Аз съм 10 ден след О и шийката е все още високо.
« Последна редакция: Август 25, 2015, 16:07:36 pm от djina_gi »