0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Полови хормони-мнение!
« -: Януари 23, 2015, 11:42:23 am »
Здравейте.На 3 ден от мензис си пуснах полови хормони....Бихте ли изказали мнение... Правим опити,а не се получава..Пуснати са рано сутринта към 8 часа... Този Пролактин ме притеснява.. http://prikachi.com/images.php?images/227/7867227b.png

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Полови хормони-мнение!
« Отговор #1 -: Януари 23, 2015, 11:48:11 am »
Здравей! Естрадиол, ЛХ и ФСХ са чудесни. Пролактинът според легендата на изследването е висок. Аз съм го срещала в други мерни единици, тези признавам не са ми добре познати, но явно го отчитат като висок. Спази ли всички изисквания преди взимането на кръвна проба? Без сладки неща, физическа активност и секс предната вечер. Поне 20-30 минути покой непосредствено преди да ти вземат кръв? Гладна и жадна?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #2 -: Януари 23, 2015, 11:56:25 am »
Здравей! Естрадиол, ЛХ и ФСХ са чудесни. Пролактинът според легендата на изследването е висок. Аз съм го срещала в други мерни единици, тези признавам не са ми добре познати, но явно го отчитат като висок. Спази ли всички изисквания преди взимането на кръвна проба? Без сладки неща, физическа активност и секс предната вечер. Поне 20-30 минути покой непосредствено преди да ти вземат кръв? Гладна и жадна?
Ачи събудих се и в 8 отидох да ми вземат кръв....Миналия месец Пролактина беше перфектен,но ми го пуснаха преди мензис,и беше 346... Правипх стимулация С КБ Декември,от  5 до  9 ден,УТрогестан слагах 3 дни само,защото страшно ме болеше главата...Никога цикъла не е бил на една и съща,дата а на този дойде като по часовник както миналия месец на 20 число,и се измести на 5 дена,а по принцип ми е на 6...Днеска е 4 ден и почти нямам,много ми е чудно,какво се случва....
« Последна редакция: Януари 23, 2015, 11:59:30 am от detence1993 »

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #3 -: Януари 23, 2015, 15:44:25 pm »
Имате ли правена спермограма на партньора в специализирана клиника и на теб тест за проходимост на тръби? Надявам се, че не са те стимулирали без да ви направят тези задължителни изследвания!
Пролактинът е доста динамичен хормон и може да се влияе от много фактори. За да е по-достоверно и сигурно изследването, би било добре да го повториш, ако трябва и в друга лаборатория.
Измененията в цикъла може да се дължат на стимулацията, все пак е имало намеса в хормоналните ти нива и това дава отражение. Вероятно ще се нормализира.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #4 -: Януари 23, 2015, 21:50:01 pm »
Имате ли правена спермограма на партньора в специализирана клиника и на теб тест за проходимост на тръби? Надявам се, че не са те стимулирали без да ви направят тези задължителни изследвания!

:good_post:

« Отговор #5 -: Януари 24, 2015, 02:24:29 am »

:good_post:
Спервограма има,и е много добра,рлоходимост не са ми правили..

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #6 -: Януари 24, 2015, 11:14:52 am »
Това не е добре. Съветвам те да не предприемаш повече стимулации с КБ, преди да си направиш Цветна снимка или хидротубация, както и да смениш лекаря си! В никакъв случай не се прави стимулация с кломифен цитрат без да е сигурно, че спермограмата е добра и тръбите са проходими. Този препарат е агресивен и не може да се ползва безразборно, може да нанесе трайни поражения, поради което се използва само ако е абсолютно сигурно, че няма механични пречки за спонтанна бременност, т.е. няма мъжки фактор и тръбите са проходими. В противен случай напразно се приема този препарат и е рисковано.

Надявам се, че спермограмата е правена в специализирана клиника по стерилитет, а не в обикновена лаборатория. Ако е второто, имай предвид, че резултатите не са достоверни и задължително трябва да се ориентирате към репродуктивна клиника и да повторите изследването там. Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #7 -: Януари 26, 2015, 21:12:42 pm »
Здравейте момичета.
Моля да си кажете мнението.Правим опити на есетесвен цикъл,без стимулация.С късна овулация съм 17/18 ден.На 14 ден видяхме фоликул 16,5 мм. Проследихме LH i E2.
Тъй като д-ката ми пътуваше,нямаше как да следим  от там нататък нещата на УЗД.
Резултат също ми беше продиктуван по-телефона...както следва:
Lh e перфектно (тоест не знам колко точно) а Е2 74 pg/ml.(фол.ф.-24-114,овул.ф.-62-534)
Казаха ми след 2 дни,т.е. на 17 ден пак да пусна е2-резултата 101 pg/ml.(пак по-телефона резултата).
Как мислите,дали има шанс с този естрадиол да има качествена яйцеклетка за 1 фол.
*
« Отговор #8 -: Януари 26, 2015, 23:18:55 pm »
Не знам какво да ти кажа. Факт е, че Е2 нараства. Някои казват, че за да има качествена яйцеклетка, Е2 трябва да е около 150- 180.

Погледнах в дневника си, мислех че съм записала колко е била стойността на Е2 при последния ми успешен опит на ЕЦ, но не съм я отбелязала. При фоликул 17 мм и лигавица 11 мм, ми е сложен прегнил. Само това съм отбелязала.
« Отговор #9 -: Януари 27, 2015, 00:28:24 am »
Да..загадка.И точно сега няма как и на УЗД да ме видят.Иначе ендометриума на 14 ден беше 9,8.