0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Оскъден цикъл.
« -: Септември 17, 2006, 22:07:35 pm »
Момичета, трябва ли да ме тревожи това, че последните ми 2 цикъла кървенето беше много малко ?

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Оскъден цикъл.
« Отговор #1 -: Септември 18, 2006, 11:49:08 am »
Адашче аз съм имала такива цикли, но не са били поредни. Даже единия не беше и цикъл а само кафеникаво течение с прекъсване. Мисля че ще се изкажат още хора по въпроса. Ама я поясни за какво става дума по-подробно.
*
« Отговор #2 -: Септември 18, 2006, 12:08:55 pm »
здравей,наде!!!
има много неща от които може да се промени цикъла на дадена жена.
всичко влияе-промените на времето,състоянието ти,настроението,след аборт,раждане и т.н.зависи и как ти се е променил-много оскъдно или ...
при мен след мисед напр.се промени изцяло,а сега също имам променлив цикъл като теб,но..не се притеснявам,защото изпих сумати лекарства и мисля,че е нормално.сподели малко по-точно какви са промените
*

naty_84

• 193
  • Искай нещо много силно и то се сбъдва.Повярвайте
« Отговор #3 -: Септември 18, 2006, 13:22:11 pm »
и аз съм имала такови цикли но не съм била бремена.Нормално е.Не се надявай много.Въпреки това ти пожелавам да е от това защото си бремена.

[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://
« Отговор #4 -: Септември 18, 2006, 17:12:17 pm »
Не, не мисля, че съм бременна, защото БТ пада и ми идва нормално на 26 ден. Нормално цикълът ми продълйажа 4, рядко 5 дена, като последните дни леко цапа.А последните 2 цикъла само първия ден е по-силно и после още 2 дена съвсем леко.
Знам, че не съм бременна. Тревожа се да не е признак на нещо друго :(

« Отговор #5 -: Септември 20, 2006, 12:57:52 pm »
Здравей Надеждичка,
Аз съм с абсолютно същия проблем от 3-4 месеца. Първия ден е обилно, следващите два слабо и край! Преди години имах цикъл по 5-6 дни, сега обаче коренна промяна :(
Трвожа се и аз, но за съжаление докторите нищо нередно не виждат :( Освен това от около година насам 2 дни преди цикъл имам едно леко цапащо течение(с малко кръв), по което познавам, че ще ми дойде. За това нещо докторите също казаха, че било нормално при някои жени, по-бавно падало нивото на хормоните и затова така се случвало.
Странно ми е и на мен...това трябва да следствие от нещо друго:(

Успех миличка, свирни ако лекарите ти кажат на какво се дължи
* премахнато от модератор
*
« Отговор #6 -: Септември 20, 2006, 13:55:11 pm »
здравейте,момичета!!!
виждам,че тази оскъдна менструация доста ви притеснява и най-добре се обърнете към гинеколога си,но ето нещо което прочетох:
    прекалено  кратката или оскъдна менструация е признак за недостатъчно производство на прогестерон,нужен за нормалното лющене на маточната лигавица.
менструация която трае един или два дни и е много оскъдна,се нарича хипоменорея.причината обикновенно е вземането на противозачатъчни  със повече съдържание на прогестерон.при тези случаи менстр.е провокирана напълно изкуственно.оскъдна е ,защото няма овулация.
друга причина е хорм.разстройство,резултат на псих.промени или внезапни промени в теглото.
причината може да е местна,тоест да засяга лигавицата на матката.да е предизвикана от раждане,аборт или някаква намеса върху матката.
във всеки един от тези случаи вашият лекар ще ви помогне да възстановите норм.състояние.

незнам,какво точно ви притеснява,но от личен опит с разни кисти,миоми менструацията е обилна.
така,че хич не си и помисляйте за тези неща.
правили ли сте си изследвания за хормони?
поздрави!!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #7 -: Септември 21, 2006, 11:15:19 am »
И аз съм така от доста години. Но пък хормоните ми са в норма, само прогестерон след ову не съм пускала още. Правя си и нормално дебела лигавица. А пък цикълът ми е 3-4 дни като само в един има обилно (за моите представи  :P ), а другите - едва-едва.

« Отговор #8 -: Януари 03, 2015, 12:10:07 pm »
Виждам, че не са много момичетата с този проблем за щастие. Аз също съм с оскъдна менструация - 2 дни нормално, към обилно и 3ти и 4ти ден зацапване и окапване. До сега не съм обръщала много внимание, но от както решихме да си имаме бебе все повече го мисля... :( Чудя се дали да не е това причината, че не става засега.
« Отговор #9 -: Януари 03, 2015, 19:29:32 pm »
още преди да забременея от както почнахме да правим опити за бебе цикъла ми стана доста по намалял като количество.един път ако съм имала 2дена обилно и 2 само капки на другият път е било с цяла сила 2 дена и другите дни капчици и много болезнено  :?
« Последна редакция: Януари 03, 2015, 19:31:33 pm от shinzou »

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #10 -: Януари 03, 2015, 20:56:07 pm »
От години цикълът ми е такъв и не съм имала проблеми с дебелина на лигавицата.

Обаче ако достатъчно дълго правите опити и са неуспешни е време да посетите репродуктивна клиника, може да има някакъв друг проблем.