Мързелива баница със сух хляб
М-и, ето рецепта: намазвам тавичка с масло. Топя филии сух хляб в прясно мляко от едната страна и ги редя в тавата с напоеното надолу. Празнините между филиите запълвам с парчета, така че да е плътно. Ръся натрошено сирене, може кашкавал, филе, шарена сол - според вкуса. Заливам с разбити яйца и прясно мляко, наръсвам масло и пека. На тава около 35 см. диаметър сложих 4 яйца, прясното мляко в заливката беше на око (може би около 250 мл.). По-добре се получава ако филиите са по-дебели (от стандартните готови нарязани хлябове) иначе стои прекалено сочно, не че не го изяждаме и така.
**Правила съм само с 1 ред филии, но последния път или прекалих със заливката или хлябът беше по-мек и тънко нарязан, че стоеше малко "мокро" след изпичането. Замислих да пробвам следващия път с 2 реда. Хляб / плънка / хляб / плънка