Ние го разчепкахме на чат с
Маргото този казус, ама и тук трябва да се напише, че за този тип туршии - явно си трябва стерилизация на бурканите задълже, или съхранение на много студено - демек в хладилник. Е, някой ако разполага у тях с дълбока тъмница, дето е клинч - също е решение, ама едва ли живеем в замъци повечето...
Моите ги посварих, ама за не повече от 10 мин. беше да врят. Дано е достатъчно, ще ги сваля в мазето де, ама моето си е студено (към 6 градуса е вътре в момента), пък дано са ОК докато се изядат. Един голям и един малък буркан не ги варих, но ги метнах в хладилника тях и едва ли ще има проблем и с тях.
Стоека сподели, че и нейната такава туршия неварена е "шупнала", а тя я държи в мазе, което предполагам е бая Ладно. Доколкото знам - те нямат в мазето котел за парно, тръби и пр., че да грее както е у вас. Та не ще да е до температурата проблемът т.е. едва ли стига да е просто хладно за да даяни неварена, явно иска студ. Или варене де.
Иначе "гениално" се досетих, защо маринатата изглежда по-жълтеникава на царската бе Марго. От олиото е
Не щото зарзавата пуска цвят толкова, макар, че камбите биха могли, но пък не оцветяват марината, когато са само камби в буркан. Та олиото е.
И не мога да не се оплача от поредна издънка и колко ужасно ме е яд.
Две кила сос "Боленезе" нали спретнах миналия петък... Сложих по бурканите, сварих и после не проверих капачките с опит да ги отвъртам, изглеждаха ми ОК и не се занимавах повече. Та даже и в мазето не го свалих соса. И вчера ще мъкна надолу и що ми щукна чак тогава да проверя - опаааа с един пръст се отвори бурканчето. За жалост - същото и с всички останали.
Явно калпави капачки съм взела. Интересно е, че след седмица на стайна температура - все още си мирише ОК соса, а не на мърша.
Ама замина в кенефа де, не мога да рискувам седяло седмица на топло месо да го ядем, ако и да изглеждаше ОК на вид и мирис. Яд ме е главно, защото хубаво телешко кой знае кога ще докопам пак, а това го похабих с тия тъпи капачки и от зяпане.