Здравейте,
И аз съм със същия проблем. Аменорея втори тип. Попаднах на пристъпника Коларов, който ми назначи за лекуване на аменореята Клостобегит и Дуфастон за три месеца. В тзи момент не целях забременяване. След приключване на терапията шест месеца имах цикъл и след това той отново спря. Сега тново няма цикъл вече три месеца.
В момента си търся добър гинеколог, който да проследи нещата. Не целя забременяване.
Хормоните ми пускани в период на аменорея са :
TSH- 4.08
Ft3- 3.1
Ft4 - 12.15
LH- 3.9
FSH- -7
Пролактин - 185
Тестостерон -1.1
Естродиол- 225
Тат- 15,11
Мат- 6.06
Лигавицата на матката ми е много тънка около 2-4мм. Виждат се фоликулчета и в двата яйчника.
С онкообремененост за рак на гърдата съм по първа линия и се страхувам да приемам от естрогенни препарати и противозачатъчни.
Направила съм консултация с две светила, няма да споменавам имена за да не повлиявам на мненията ви.
Единия предлага лечение с Дуфастон, за да се предизвика цикъл и да пусна всички хорчони и тогава да търсим заедно причината за аменореята. Ще проверяваме с фоликулометрия дали има овулация или не успоредно с приема на Дуфастон.
Другия доктор , един от най- големите имена за лечение на стерилитет в София, просто погледна хормоните, прегледа яйчниците и без да коментира нищо изписа Лечение с трисеквенс. Попитах го дали трябва да пускам хормони след като ми дойде цикъла - отговора беше не! Попитах го дали ще правим фоликулометрии и той каза не. След прегледа изобщо не разбрах колко време ще пия трисеквенса, защо ми бе изписан при положение, че съм с онкообремененост.....
Много съм объркана и незнам какво да правя. На кой доктор да се доверя. Двамата предлагат две различни схеми на лечение. Целта ми е не само да имам цикъл, но и да имам овулация и в последствие да мога да забременея нормално, без стимулации.
Приемам всякакви мисли и насоки по темата. Благодаря!