Аз видях , че има активност по темата , но бяхме на почивка и не можах да пиша .
Ще споделя ,все пак да е от полза на някоя друга майка.
При нас се изредиха с куп съмнения за АБКМ - даже бяха категорични и педиатър , и прословутата доц. Маринова / но аз имам чувство , че които влезе в кабинета й е с диагноза АБКМ още от вратата автоматично / .
Да е жив и здрав д-р Бърди , които консултираше тук .
Той е писал много по въпроса -потърсете с търсачка мненията му във форума .
Неговите думи бяха да направим РАС тест -въпроса беше да уточним какво точно да изследват в лаборатория .
Ето какво препоръча да изследваме д-р Бърди:
Име на теста --
Мляко (f2)
Бета-lactoglobulin (f77)
Casein (f78)
Правихме изследването с венозна кръв , на около 4 м , резултатите бяха отрицателни и д-р Бърди категорично заяви , че и дума не може да ства за АБКМ ! Въпреки твърденията , че на малки деца теста не бил акуратен , не се правел и т.н., и т.н. Частния педиатъра / уж сред най-добрите в града / продължаваше да твърди , че все пак говорим за някаква си алергия...така и не се разбрахме каква де и имало ли я е.
Аз кърмих и пазих доста време една безсмислена диета , която доц.Маринова препоръчва.
Д- Бърди писа тогава , че почти няма случай на АБКМ , която да се проявява към кърмата .
Та вместо да се подлагате на диети и бебета на диета при захранване , изследвайте при съмнения и това е .