0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мълчалив поход за живота
« -: Юни 05, 2014, 08:56:25 am »
Всички сме дълбоко потресени от нелепата загуба на 4-годишния Паоло, зверски прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. По инициатива на Сдружение "Зачатие" и съвместно с Фондация "Искам бебе", ние, българските майки, решихме да изразим нашата съпричастност към семейството на Паоло и всички семейства, загубили децата си при нелепи инциденти на пътя.

Решихме да изразим своя гняв, своя протест и нежелание да продължаваме да живеем в страх за децата си!
Към нас се присъединиха и организациите Фондация "Нашите недоносени деца", Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация "Безопасни улици от Валя", Националното движение ”Червена пътека за Валя” .

Призоваваме всички, които искат да изразят своя протест срещу убийствата на невинни деца на пътя, на Мълчалив поход за живота на 7 юни 2014 (събота) от 11 ч.

Искаме сигурност за нашите деца, искаме справедливост, искаме промени!

Какво ще направим ние като родители, за да защитим децата си?

Редно ли е да стоим безучастни?

Протестите ще се проведат на 7 юни, събота от 11 часа в следните градове:

София - площад "Народно събрание"
Стара Загора - шествие, което започва от сградата на Общината до ъгъла на бул. "Цар Симеон Велики" и ул. "Кольо Ганчев" - лобното място, където беше убит 4-годишният Паоло
Варна - шествие, което започва от сградата на Общината до Съдебната палата
Пловдив - шествието започва от началото на малката главна ул. "Райко Даскалов" пред БНБ и свършва на площад "Централен"
Бургас - площада пред Общината
Разград - Общински културен център
Банско - площад "Централен"

Приканваме съпричастните хора и от други градове да подкрепят протеста! Да излезем и защитим бъдещето на страната ни в Мълчалив поход за живота!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Мълчалив поход за живота
« Отговор #1 -: Юни 05, 2014, 16:36:58 pm »
Към мълчаливия поход се присъединяват още градове:

Русе - пред Общината
Благоевград - пред Общината
Габрово - площада пред Общината
Плевен - в Градската градина

Денят е същият - 7 юни, 11 часа.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Юни 05, 2014, 17:43:11 pm »
Здравейте!Дълбоко съм потресена от поредния трагичен инцидент и много бих искала да подкрепя тази инициатива,но живея в чужбина.Моля за информация дали има инициатива предприета по Интернет?Така и ние живеещите извън България бихме дали своята подкрепа.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Юни 05, 2014, 17:52:21 pm »
alana, засега се организира присъствен протест. можеш да помогнеш, като разпространиш сред своите познати в социалните мрежи събитието, който може - да отиде на протеста.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Юни 05, 2014, 18:09:29 pm »
Аз бих добавила нещо за хората, живеещи в чужбина. Ако искате да помогнете, разкажете за законите в страната, в която пребивавате - какви са, как се спазват, какви са санкциите, как се прилагат и т.н. В случая говорим за движението по пътищата, шофирането в забранени зони, тоталната липса на респект към служителите на полицията, на реда изобщо, чувството за безнаказаност, неспазването на правилата - т.е. реалността в България.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #5 -: Юни 05, 2014, 18:42:27 pm »
Мели, в тази тема има коментари от вчера и днес за законите и практиките в Германия и САЩ:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50434.0;topicseen
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Юни 05, 2014, 18:58:20 pm »
Да, и в другата тема може да се коментира.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Юни 05, 2014, 20:19:01 pm »
Благодаря, Мимс, горда съм че те познавам :)
http://tv7.bg/Дневен-Ред/Видео/Майки-излизат-на-поход-срещу-убийствата-на-пътя_l.401_i.10161183.html#.U5Chgl4dvx5