0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

5 години -противозачатъчни
« -: Юли 18, 2006, 14:18:42 pm »
Здравейте! От няколко месеца посещавам този сайт и все се притеснявам да Ви пиша.
От 6 месеца правим опити за бебе и все не се получава.Толкова се притеснявам, че понякога имам чувството , че ще полудея.
5 години пиех противозачатъчни (без почивки )и си мисля дали няма връзка с неуспешните опити???Предварително ви благодаря отговорите
Re: 5 години -противозачатъчни
« Отговор #1 -: Юли 18, 2006, 14:37:19 pm »
Мила, 6 месеца не са много, НЕ ВИНАГИ става от първия път. Тук на много места пише, че е абсолютно нормално бременност да не настъпи до 1 година дори, въпреки интензивни опити. Има много препоръки тук за клиники по стерилитет, но защо да се притесняваш предварително. НЕ Е задължително да има проблем, отпусни се, ще стане, имай търпение!
А противозачатъчните как така пет години без почивки? Имаш предвид без да прекъсваш приема по схема, все пак правила си 7-дневните почивка??? Защо се налагаше да приемаш контрацептиви - предпазване от бременност или лечение на проблем?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #2 -: Юли 18, 2006, 14:52:26 pm »
Пила съм 13 години противозачатъчни заради проблеми с цикъла и поликистоза (не твърдя, че лечението е било правилно, но тогава Зачатие все още нямаше...). Трябваха ми 9 месеца, за да се нормализира цикъла, но обикновено на организма са необходими между 3 и 6 месеца. Направи един цикъл фоликулометрия, за да видиш имаш ли вече спонтанна овулация. Би трябвало яйчниците ти вече да са се поразбудили :D
Шест месеца не са дълъг срок, но е време да почнеш лека-полека да търсиш причината.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #3 -: Юли 18, 2006, 15:03:36 pm »
Пила съм ги за предпазване от бременност.А относно почивката имах в предвид, че не съм прекъсвала приема, примерно за 1 месец в годината.Благодаря ти за това че се отзова така бързо на въпроса ми
« Отговор #4 -: Юли 18, 2006, 15:13:51 pm »
Радостинче, уф, гадни противозачатъчни, но щом не си ги пила за лечение на проблем, не мисля че имаш сериозни поводи за притеснения.   Като начало ти е нужно да разбереш, дали имаш овулация. Както е написала Ултра, най-надеждно е с фоликуметрия. Ако пък искаш да изчакаш с лекарските прегледи, започни да мериш базална температура и използвай тестове за овулация, информация за методите можеш да намериш тук.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #5 -: Юли 18, 2006, 15:21:58 pm »
Много Ви благодаря minikky и ultra. Трябва наистина да предприема някакви действия,  защото иначе ще лудна. Май ще започна с мерене на БТ
*
« Отговор #6 -: Юли 18, 2006, 16:16:41 pm »
Аз мисля, че вече ти е време за изследвания на хормоните.
Прочети кога и как се изследват половите хормони и късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Юли 18, 2006, 16:23:50 pm »
Аз да си кажа - спермограма.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #8 -: Юли 18, 2006, 16:42:39 pm »
На колко години си всъщност, Радостинче? 

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Юли 18, 2006, 20:52:42 pm »
Здравейте! От няколко месеца посещавам този сайт и все се притеснявам да Ви пиша.
От 6 месеца правим опити за бебе и все не се получава.Толкова се притеснявам, че понякога имам чувството , че ще полудея.
5 години пиех противозачатъчни (без почивки )и си мисля дали няма връзка с неуспешните опити???Предварително ви благодаря отговорите
Радост 6 месеца не е дълг период!Когато не се получи до 1 година може вече да се мисли че има евентуално някакъв проблем!Аз лично бих те посъветвала чрез Узи (може и чрез тестове ..но не е съвсем сигурно)....и да действате!
Ако обаче държиш да се увериш че всичко е наред можеш да направиш изследвания.................................. :D
Едно от първите неща е да се направи спермограма на съпруга ти!!!!
Да се проследи овулация с УЗИ......да се видят хормоните...да се направи микробиология,да се изследва хламидия(и при двамата),микоплазма,тест за проходимост на тръбите! :D
« Отговор #10 -: Юли 18, 2006, 21:34:31 pm »
На колко години си всъщност, Радостинче? 
Аз съм на 27 г.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #11 -: Юли 19, 2006, 11:40:44 am »
Радостина,

не се притеснявай, както са написали и други момичета преди мен - 6 месеца на твоята възраст не са толкова дълъг период, колкото на теб реално ти се струва. И все пак - на твое място аз не бих губила време, а бих се ориентирала вместо към мерене на БТ - към фоликуметрия - това е проследяване на образуването/развитието/пукането на фоликула и отделянето на яйцеклетката - прави се от лекар-гинеколог и не боли. Ще даде отговор на въпроса имаш ли спонтанна овулация, каква е лигавицата и т.н. Направете спермограма, репродуктивни хормони. Като за начало това ще е достатъчно. За да не губиш време, нерви и пари по специалисти, които не разбират съвсем ясно за какво става дума, най-добре се ориентирай към репродуктивна клиника. Там знаят най-точно какво следва да направиш. От кой град си, ако си от София - виж координати на такива клиники в линковете, които съм сложила в подписа си.
Желая ти скорошен успех в начинанието preggo :babbycarrage: ylinfant
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #12 -: Юли 19, 2006, 11:50:03 am »
Радостина,

не се притеснявай, както са написали и други момичета преди мен - 6 месеца на твоята възраст не са толкова дълъг период, колкото на теб реално ти се струва. И все пак - на твое място аз не бих губила време, а бих се ориентирала вместо към мерене на БТ - към фоликуметрия - това е проследяване на образуването/развитието/пукането на фоликула и отделянето на яйцеклетката - прави се от лекар-гинеколог и не боли. Ще даде отговор на въпроса имаш ли спонтанна овулация, каква е лигавицата и т.н. Направете спермограма, репродуктивни хормони. Като за начало това ще е достатъчно. За да не губиш време, нерви и пари по специалисти, които не разбират съвсем ясно за какво става дума, най-добре се ориентирай към репродуктивна клиника. Там знаят най-точно какво следва да направиш. От кой град си, ако си от София - виж координати на такива клиники в линковете, които съм сложила в подписа си.
Желая ти скорошен успех в начинанието preggo :babbycarrage: ylinfant
За съжаление не съм от София, а от Пловдив, но доколкото чета тук също има добри специалисти.Благодаря!!!!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #13 -: Юли 19, 2006, 11:56:24 am »
Разбира се, че и там има чудесни специалисти. Читава спермограма може да направите при д-р Даскалова от клиника Торакс, тя много помога на всички ни във форума, тук е Мели.
Още веднъж късмет и да ни зарадваш с добри новини в най-скоро време :D
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6