И аз да споделя, на няколко въпроса не намерих подходящ отговор за мен.
Например
1. Вие сте ЗА или ПРОТИВ аборта?
Против, независимо от причините.
Против аборта по желание, но е допустим при особени обстоятелства, ако бременността застрашава здравето и живота на майката.
Против при здрав плод, допустим е аборт само, ако детето е силно увредено.
За аборта и правото на избор, независимо от причините.
Аз съм "за" в случаи не само сред изброените по-горе (напр. при изнасилване) и "против" във всички останали случаи.
2. Развитието на ин витро технологиите ще намали ли броя осиновени деца от бездетни двойки?
Да, защото всеки човек иска да роди и отгледа свой собствен наследник.
Да, защото гените и произхода на детето са от значение.
Не, защото въпреки технологичния напредък, бездетни двойки все още подават молби за осиновяване.
Не, защото има двойки, които са водени от желанието да помогнат на дете в риск, дори когато имат свои собствени деца.
Не зная.
Аз бих отговорила
Да, защото всеки човек много двойки искат да родят и отгледат свой собствен наследник.
3. Какво мислите за сурогатната майка, т.нар."утроба под наем"?
Приемам го за акт на милосърдие, стига да няма заплащане.
Приемам, но се страхувам, че може да бъде превърнато в бизнес.
Категорично не го приемам за нормално явление.
Нямам мнение.
Аз бих отговорила като комбинация от 1 и 2, т.е. приемам го като акт на милосърдие. Все пак няма нищо лошо да е срещу възнаграждание. Това не означава задължително че се прави с цел печалбарство.
7. Ако имате репродуктивен проблем какво бихте предприели:
Ще опитам да се лекувам, за да се сдобия с наследник по естествен път.
Ще подам молба за осиновяване.
Ще се възползвам от ин витро технологиите.
Ще продължа живота си без деца.
Както са писали и момичета, отговорът не е само един. Обичайно се започва с 1, продължава се с 3, 2 и 4.
8. Ако сте предприели ин витро процедура от какви възможности ще се възползвате:
(възможен повече от един отговор)
Ще избера пола на детето си.
Ще избера броя на бебетата (едно или близнаци).
Ако мога ще го предпазя от тежки заболявания и наследствени болести.
Ако имам тази възможност, бих избрал външния му вид (цвят на коса, цвят на очи, ръст, тегло, интелект и др.)
Нито едно от изброените.
Отново както са писали момичета - избор на пол, външен вид, предпазване от болести и т.н. са невъзможни отговори. Броят на бебетата също не може да се избира!!!
И аз не разбирам въпрос номер 9.