0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Второ забременяване при жена с Rh-
« -: Април 25, 2014, 09:21:10 am »
Здравейте момичета,

имам Rh- кръвна група. Имам вече едно дете и то е с Rh+. По време на бременността всичко мина нормално, бях следена. Биха ми 2 пъти серум за стопиране на антитела срещу плода. Някой знае ли дали сега евентуално мога да имам проблем със забременяването заради това? Преди един месец имах съмнения за бременност, тогава прокървях, но доста странно и си направих тест, който излезе с една бледа втора линия. 2 дни по-късно кръвотечението се засили и тогава теста беше негативен. Мисля си, че е било малко рано за антитела тогава. Ако някой има информация моля да ми прати.

Поздрави
Ина
*
Re: Второ забременяване при жена с Rh-
« Отговор #1 -: Април 25, 2014, 09:33:31 am »
Моя позната е също е с Rh- . Малко след като роди й биха нещо /предполагам,каквото и на теб/, за да няма проблем със следваща бременност. Сега вече си има и второ детенце  :) Но най-добре се консултирай с мед. лице.
 yahoo_17
*
Re: Второ забременяване при жена с Rh-
« Отговор #2 -: Април 25, 2014, 09:41:14 am »
По време на следваща бременност трябва да си следиш антителата редовно, даже и по-честичко ако ти е притеснено, от колкото се покриват от касата.

Не вярвам причината да не се е задържала бременността н този ранен етап да е заради резус конфликт.

Аз имам два спонтанни аборта, след всеки ми е поставяна Анти Д гама глобулин. Брез цялата ми успешна бременност нямах проблеми с антителата. След като родих дъщеря ми и тя се оказа с Rh+, така че пак ми поставиха Анти Д гама глобулин за следваща бременност, но такава засега няма.
*
Re: Второ забременяване при жена с Rh-
« Отговор #3 -: Април 25, 2014, 10:03:24 am »
Благодаря за бързите отговори, надявам се да няма проблем тогава прокървях на 26 ден, то трябваше и да ми дойде, направих си тест за бременност само защото кървенето не беше нормално. 
*
Re: Второ забременяване при жена с Rh-
« Отговор #4 -: Април 25, 2014, 10:12:10 am »
Щом си имала втора чертичка, макар и бледа, най-вероятно е имало бременност, но не се е задържала. В повечето случаи жените дори не разбират, че е имало бременност.

На мен след втория спонтанен аборт в 7 г.с. даже не искаха  да ми я поставят, защото било рано, но аз настоях.

За по-сигурно, иди се консултирай с лекар, за да ти е спокойно че си направила каквото трябва  :)
*
Re: Второ забременяване при жена с Rh-
« Отговор #5 -: Април 25, 2014, 10:25:07 am »
Благодаря Сиа, сега преди 2 дни пак ми дойде  :( Мисля и без това скоро да отида на лекар, 4е опитите продалжават вече 6 месеца. Ще им кажа да ми проверят и антителата. То и първия път отне толкова. Някои ще кажат че не е много, но аз като си знам предисторията, цяло чудо е че тогава стана. А сега съм и с 5 години по/стара