Здравейте,
влизам във форума близо от година, но до момента само четях и се образовах.
... От февруари с парньора ми "предприемаме мерки" за невъзможността да се възпроизведем. Ето какво сме направили до момента:
спермограма - много добри показатели
хламидия - при мен два теста (при първия гранични стойности, което наложи втори след няколко месеца) - отицателен; при него - отр.
хормони:
пролактин: 698,8 (127- 637)
прогестерон: 1,58 (1,7 - 27)
(тези, горните на 27 ден, при 28 дневен цикъл; имам колебания между 26-28 дни)
за пролактина док ми предписа Бромкриптин - първите 8 дена: 1,4; 1,2 и после по едно на ден.
Lh: 5,06 (2,4 - 12,6)
Fsh: 6,04 (3,5 - 12,5)
Естрадиол: 72,02 (12,5 - 166)
В скоби съм поставила реф. стойности.
Цветна снимка: Кухината на матката е с нормални размери и има правилна форма. двете тръби имат разширени ампуларни части и пропускат к. м. периампуларно.
Докато правеше снимката док каза, че са проходими, но се съмнява за сраствания.
Между другото 9 мес. мерих базална температура, също толкова време - тестове за овулация - показват 2 черти , два поредни дни между 11 - 13 ден)
Три месеца направих по 3 хидротубации придружени с физиотерапия - лазер и още някакъв апарат, забравих му името); след една от процедурите получих страхотни болки и прокървих, прекъснахме процедурите за два дена; след това менструацията ми беше изключително обилна, една нощ получих направо кръвоизлив.
Док каза, че вече сме на етап инсеминация: можем да започнем първата следващия мес, или да почивам 3 мес и тогава да започнем с първата.
Забравих да кажа, че от УЗИ: (на 12-ти ден) ендометриум 13 мм., фоликул (или фуликул?
) 23мм.
АОА: нисък титър (пия 3х1 имунобор)
АСА: не се доказват СА в клинично значими стойности... няма да ви цитирам резултатите от тестовете, че и без това стана голямо писанието
.
Моичкият е много оптимистичен, настоява да почивам 3 мес., смята, че нещата ще си станат през това време, но аз съм малко обркана и притеснена... да не се окажа сред онзи процент с неустановен стерилитет... какво не съм направила, къде съм сбъркала, нямам бременности или минали заболявания, доста съм "възрастна" - 36г.
Предварително ви благодаря и извинете, ако на някого/ някоя от вас съм досадила.
Желая на всички успех!