0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Айде стига де, и аз правих там процедура, никой не ме е изнудвал да правя въпросната ехография 8O 8O 8O
както и да е ехографията може и да се окаже полезна - да даде информация на лекарите ,парите са прежалени,но ТСХ пак варира 6.82 и започнах Л-Тироксин 25 по преценка на д-р Козовски ,не ми каза до кога да го пия....ще го пускам през двайсетина дена(по моя преценка),само не разбрах евентуална стимулация(ако започна)дали ще повлияе хормона и дали кръвните изследвания ще са точни...незнам още ще чета.Благодаря на всички за отделеното време.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Мдам, изнудване е. Тази ехография не е нищо по-различно от другите нормални ехографии, които са с човешки цени. Само че д-р Давидков обяснява на пациентката, че апарата му е едва ли космически, от НАСА, ултрамодерен и бла-бла, всичко се вижда и т.н. и затова толкова струва. В крайна сметка, това не е нищо друго, освен сондаж, т.нар. пробен трансфер. Не се връзвайте на тия приказки, не си давайте парите, това са грешни пари! Няма такова изискване за започване на процедура, никой не може да ви задължи да правите това.
Д-р Даскалов в момента има най-добрата апаратура за ехографско изследване в областта, питайте го дали струва 680 лв прегледа :lol:

С такива стойности на ТСХ опит не се започва, момичетата вече са казали. Аз не бих рискувала, но всеки сам си решава. Да се разсъждава по този начин - аз си знам, че нищо няма да стане, ама ще пробвам тука при тия, дето им нямам вяра - за мен е недопустимо, когато за целта се изразходват държавни пари. В крайна сметка за тия пари чакат хиляди жени и се надяват. Това че се полагат по 3 опита, не значи, че първите 2 можем да си ги гърмим ей така, където дойде, само защото не ги плащаме ние. Малко се замислете!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
ТСХ пак варира 6.82 и започнах Л-Тироксин 25 по преценка на д-р Козовски ,не ми каза до кога да го пия....ще го пускам през двайсетина дена(по моя преценка),само не разбрах евентуална стимулация(ако започна)дали ще повлияе хормона и дали кръвните изследвания ще са точни...незнам още ще чета.Благодаря на всички за отделеното време.
За да се повлияе ТСХ от хормоналната терапия са нужни минимум 30 дни. Според мен е редно да отидеш на специалист ендокринолог, който да ти определи дозата. На мен лично тази доза ми се вижда малка, за да свали ТСХ от 6.8 до 2-2.5. Ще споделя личен опит - моето ТСХ беше 4.5 и с доза от 50 мг еутирокс успях да го сваля на 2.3. Но всеки организъм си е индивидуален, затова и трябва да има индивидуален подход.
Успех!
Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи - търпение и надежда!
Да се разсъждава по този начин - аз си знам, че нищо няма да стане, ама ще пробвам тука при тия, дето им нямам вяра - за мен е недопустимо, когато за целта се изразходват държавни пари. В крайна сметка за тия пари чакат хиляди жени и се надяват. Това че се полагат по 3 опита, не значи, че първите 2 можем да си ги гърмим ей така, където дойде, само защото не ги плащаме ние. Малко се замислете![/quote]

Такааа хубаво - имам мнение по въпроса за държавата и парите И ,но ще си го запазя за себе си.Както другите така и аз имам право поне един път да се възползвам от тази държава,досега не съм взела една стотинка от нея,не съм взела нито едно направление в съзнателния си живот.Много се замислям,а не малко!А за вярата в лекарите и като цяло в здр.система , съм се уточнила - не им вярвам,нито на тия нито на ония,всички за мен са под общ знаменател с много малки изключения,за които само съм чела/чувала-но не съм ги срещала.Пак казвам-лично мнение!!!Да ме нападаш така е малко странно,да не си някаква защитничка на държавни институции и държавни пари(които не са съвсем държавни)Аз ли съм проблема на хиилядите други момичета,с този мой единствен опит по фонда,ха та дори още не съм го почнала,за твое успокоение мисля да ми е последен ,та в този ред на мисли другите два ,които остават дали няма да са в плюс на тази държавица а? Глупости само,ей ще ми се вдигне хормона още  :D
*
Дай малко повече информация за тази ехография на малък таз, моля те, че ми възбуди любопитството с тази цена. Аз, за разлика от писалите преди мен, съм малко мнителна към такава информация и обичам да проверявам. В ценоразписа на клиниката не намирам.
За информация - пробният трансфер е 300 лв - понеже някой направи предположение - е, не е 680 лв.

Та, викам, да не избързвате с квалификациите и изводите.
« Последна редакция: Октомври 09, 2013, 14:49:11 pm от Елфи »
Интересното е че и аз ровя и не намирам такава цена,явно е някакъв пакет от ехография,пробен сондаж а може би и още нещо............незнам,просто ми беше казана тази цена, на 14-ти сутринта преди да започне ехографията ще попитам какво се включва в тези 680 лв.и ще пиша,за да може другите момичета ,които се интересуват да знаят.Преди мен също се споменава същата сума от други потребители.Надявам се да е пакет някакъв,просто така ми беше съобщено ,ехография на малкия таз-680 лв....Но върнах се назад в страниците и установих ,че на другите които са плащали тази сума им е казано обобщавам:пробен трансфер,ехография,упойка.Това разбрах -повече на 14 ти. :)
Така вече с повече услуги за тези цена е по приемливо,но трябваше бая да ровя за да разбера за какво ми ги искат,явно не им се е обяснявало.
*
На мен преди 3-4 години Давидков ми прави ехография, която продължи около 40 минути.Има монитор в коридора, където беше мъжът ми и доктора говореше по микрофон и му обясняваше всичко, което вижда.По мои спомени ми взе 120 лв.Преди да започне половин час ми обясняваше колко му е модерна апаратурата, как само той има такава и не пропусна да плюе всички други гинаколози, което за мен е недопустимо.

Само искам да отбележа, че същото това, което Давидков видя на прехвалената си апаратура, след няколко месеца видя и Стаменов на съвсем обикновен ехограф!
Здравейте,направих ехографията + пробен трансфер/сондаж/,за което бяха тези 680 лв.Д-р Козовски ми постави инжекция депо,сега чакам МЦ и започвам с пурегон.Всичко мина много добре,всичко което попитах ми обясни.Ехографията даде информацията от която имаха нужда за самия трансфер.Това е от мен.Успех на всички!
Така..пиша за другите момичета които са в тази клиника-да имат малко по-актуална информация.Между другото срещам различни момичета и двойки в клиниката,но явно никой не пише тук.Много съм доволна от отношението на д-р Козовски,много внимателно обяснява всичко,прегледите са през ден-да регулира дозата на лекарствата.Пункцията минава неусетно,анестезиоложката е много внимателна-почти не усетих абоката/от което най-много се притеснявах/Извадиха осем Я.Настанена бях в топла стая с всички удобства,пуснаха мъжът ми да ми прави компания след като се събудих - за около час ,след това си тръгнахме.Постоянно подържахме контакт по тел.за да ме информират за ембрионите.На трети ден беше трансфер на 3 ембриона,самия трансфер мина безупречно ,между другото целия екип се държеше много мило и внимателно-сигурна съм че направиха всичко което могат ,като лекари .Този път нямам никакви съмнения относно лекарите и в частност относно д-р Козовски -направи всичко изключително професионално,останалото е просто шанс и статистика!Ще пиша пак когато разбера резултата след около 10 тина дни.Успех на всички в процедура :)