Благодаря за отзивчивостта и рецептите!
Междувременно, преди да дочакам отговора, успях да направя първия си хляб...с брашно тип 700....мисля, че рецептата беше някъде от тоя форум, хляб с чесън, сушени домати и подправки, но не съм съвсем сигурен....и вероятно страничния наблюдател би казал "разгеле, научи се!"...да, ама не...по всички правила въпросния хляб трябваше да е поредния провал...изпълних както винаги рецептата и съставките точно, обаче още при месенето видях, че тестото не е като хората, ставаше твърдо, машината взе да се тресе и аз като последния бунак, какво да направя, взех, че ливнах в кошничката още малко хладка вода....ама така, на око, без никаква логика...така и така, хляба го бях прежалил, поне да си направя експеримент с цел трупане на опит...че като стана един хляб-за чудо и приказ!Напук на всякаква логика...сега не бих могъл да го възпроизведа, дори да ме заплашат, че в противен случай ще ме кастрират с права лопата...жена ми ме пита "как го напарави", а аз-"идея си нямам"...не ми вярва...както и да е, продължавам с опитите, но все така си оставам гьон по отношение на брашната....таман допичам първия си козунак с някакво загадъчно брашно тип 650, което бях забърсал отнякъде погрешка, а после така и не успях да го идентифицирам що за баршно е/то си е пшеничено де, това ясно, ама какво, да го вземат мътните, означава това 650?/, козунакът взе, че така бухна, че на 10-тата минута от печенето се наложи да го местя във фурната, защото опря плътно в капака на машината, а е с 500 грама брашно.... и след малко го вадя готов, поне на визия стана като от картинка, пък ще го видим как е на вкус...искам да попитам типовете брашно какво точно означавт, пшеничното брашно има няколко типа, от 405 до 650, ако не и до 700, каква е разликата между тях?