0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да поизтупам темата от праха с тази статия: http://www.webcafe.bg/id_427670195?fb_action_ids=689749201035677&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582 Няма да я "представям" с коментар, понеже е ясно какво ми идва да напиша и няма да е никак красиво и приятно за четене.  :? И все пак - по-грозно от случката описвана в този материал едва ли може да бъде...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Не вярвам, че статията е писана от първо лице. Някой пак се е упражнявал.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
от километър вони на гимназиално свободно съчинение. пълно е с фактологични грешки, освен това, казусът е силно въображаем.

най-много ме развесели това:

Цитат
Етапите на една ин витро процедура са много, някои от тях - непоносимо болезнени. Като се започне от горещите вълни, причинени от прилива на хормони и се стигне до един от последните етапи - инжекциите в корема. При тях болката трае около три часа след поставянето, говорим за зверска болка, която блокира мозъка до такава степен, че започва всякакви безумни прояви, от свиване, плакане, стенене, та чак до молитва към Бог болката да спре. Спира, но след три часа.

пълна и тотална лъжа. айде някоя жена, правилан наистина инвитро, да дойде да го потвърди, ама няма да се намери такава....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Да не са имали предвид някакви лекарства от рода на фраксипарина и други подобни, от които стават буци? Аз не съм си слагала такива инжекции, но съм чела, че са доста по-гадни от обикновените за стимулации.

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Аз го разбирам като да става въпрос за "Гонал" и производните му...От чиито боцкане наистина не е много приятно, но чак 3 часа болки... :o :o
И на мен ми се види малко нещо съчинение в свободен стил...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ами аз съм била фраксипарин, вярно не в корема, в краката, но чак пък три часа да боли... Ай ся... Минава след определен период от време, болезнено е в началото, но пък чак да пищя, да се свивам, да се държа неконтролируемо.... Най-болезнени ми бяха кортикостероидите за дробовете на малката. Биха ми ги в задника, обаче доста наболяваше, признавам си. Но пък на който са му били пеницилин, в краката, знае как боли. Не са нещо, което да не може да се издържи, чак :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Постнах материала, предимно защото ми се стори не особено добър цитирания закон, ако реално нещата са такива каквито бяха описани в текста. Второ, защото макар и пресилено - илюстрира един тип отношение към жените, които тепърва желаят да раждат и работят (все тая имат, или нямат репродуктивни проблеми), което е по-скоро правило, а не изключение при БГ-работодателите.

За детайлите по ин витро процедурата, като не съм правила такава, а само съм чела ( и са ми разказвали хората, които са правили) - и аз се зачудих какви са точно тези толкова болезнени инжекции в корема, та чак 3 часа да боли зверски, но... Допуснах, че може да има някакъв особен медикамент, който се налага за ползване в единични случаи, при някакви специфични заболявания/проблеми на жената. Че е пресилено си помислих още при цитираните реплики които УЖ всяка сутрин шефките в офиса казвали пред всички и се смеели (че миришело кофти, да не би някоя да е абортирала). Но както казах - метнах текста по причините посочени в първия абзац. А те хич не ми се виждат нещо "измислено" и нереално.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ин витро не съм првила, но имам 2 стимулации с Гонал, нямам дори спомен да боли особено много. Боляха ме много яйчниците към края, но не самите инжекции. Но една позната прави 2 пъти ин витро, вторият път мъжът и пътуваше и аз и биех инжекциите в тоалетната на университета. Не мога да се сетя какво, но  мисля, че прогестерон беше.   Не и мина и през ум да не ходи на лекции и въобще да наруши каквото и да е от живота си. Гинеколожката ми също направи ин витро и не спря да ходи на работа.

Ако тази жена действително е истинска, то има някакви сериозни комплекси. Намерила си била работа с по-ниска квалификация, само 2 от 4те си езика позлвала. Жива да не бях, то пълно с работи за 4 езика.... В чужбина ( тая чужбина е явно някакво генерично понятие- за всяка „чужбина“ важи) си познавали анатомията, пък у нас не си я познавали. Всички в офиса я намразили и и говорили зад гърба... и въобще еидн куп такива неща, извън глупостите дето е писала за ин витрото. 



  
Цетротида боли, но повече сърби от него, наистина гадно сърби. И ефектът трае 3-4 часа. Иначе мен много ме боли от прегнила, месеци след него си имам бучки в д-то, които при лек натиск наболяват. Не че е страшно, просто е неприятно.
Има по-чувствителни на болка жени, лично аз не съм от тях.

Ама какво се хванахме за болките, законодателството е това, което трябва да разчовъркаме. Там ни е проблемът...
*

    Crystal

Като се има предвид колко пресилено е представена самата инвитро процедура, не съм убедена, че и законодателството е описано точно. Мисля, че трябваа да се включи юрист с мнение по въпроса.